23948sdkhjf

Jøtul-glede over Oslo-trikken

De gamle Oslo-trikkene fra 1980-tallet skal hogges opp hos Metallco Stene i Fredrikstad. Senere blir de til nye vedovner hos Jøtul.

Det er Jøtul-konsernet glad for.

-Våre produkter er laget av støpejern, som er et bærekraftig materiale på mange måter. Oslo-trikken har reist langt med mange forskjellige mennesker gjennom årene, og nå skal den videre på reisen inn i de norske hjem. Det er utrolig fascinerende at den kan få nytt liv, og på det måten fortsette å skape varme og hygge hjemme hos folk., sier konserndirektør for salg og marketing hos Jøtul, Rene Christensen.

Smeltes om: Rene Christensen fra Jøtul og Øyvind Stene fra Stene Stål Gjenvinning ser på gamle vedovner som snart skal støpes om til nye. Gamle ikke-rentbrennende vedovner smeltes om og får nytt liv i Jøtul vedovner med Clean-Burn teknologi. Foto: Jøtul

Støpejern og bærekraftig produksjon

Jøtul har hovedkontor på Kråkerøy i Fredrikstad. Her ligger smelteverket som anses å være hjertet i Jøtul. Alt jern i Jøtul produktene er 100 prosent resirkulert og kommer fra Stene Stål Gjenvinning. Dette smeltes om og blir til nye rentbrennende vedovner og peiser.

- Sammensetningen av jern er viktig når vi skal støpe ovner. Stene Stål Gjenvinning leverer etter en svært nøyaktig oppskrift – den er faktisk like hemmelig som cola-oppskriften. Det ligger mange timer og mye arbeid i finjustering, og vi er utrolig heldige som har Stene Stål på laget. Bærekraft er viktig i alle ledd, og det er av stor verdi å ha en leverandør som tar dette på høyeste alvor, sier Christensen.

Delene fra Oslo-trikken vil bli blandet i denne unike oppskriften, før det blir levert hos Jøtul.

 

 

Kilde: Pressemelding fra Jøtul

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.109