23948sdkhjf

Jøtul-glede over Oslo-trikken

De gamle Oslo-trikkene fra 1980-tallet skal hogges opp hos Metallco Stene i Fredrikstad. Senere blir de til nye vedovner hos Jøtul.

Det er Jøtul-konsernet glad for.

-Våre produkter er laget av støpejern, som er et bærekraftig materiale på mange måter. Oslo-trikken har reist langt med mange forskjellige mennesker gjennom årene, og nå skal den videre på reisen inn i de norske hjem. Det er utrolig fascinerende at den kan få nytt liv, og på det måten fortsette å skape varme og hygge hjemme hos folk., sier konserndirektør for salg og marketing hos Jøtul, Rene Christensen.

Smeltes om: Rene Christensen fra Jøtul og Øyvind Stene fra Stene Stål Gjenvinning ser på gamle vedovner som snart skal støpes om til nye. Gamle ikke-rentbrennende vedovner smeltes om og får nytt liv i Jøtul vedovner med Clean-Burn teknologi. Foto: Jøtul

Støpejern og bærekraftig produksjon

Jøtul har hovedkontor på Kråkerøy i Fredrikstad. Her ligger smelteverket som anses å være hjertet i Jøtul. Alt jern i Jøtul produktene er 100 prosent resirkulert og kommer fra Stene Stål Gjenvinning. Dette smeltes om og blir til nye rentbrennende vedovner og peiser.

- Sammensetningen av jern er viktig når vi skal støpe ovner. Stene Stål Gjenvinning leverer etter en svært nøyaktig oppskrift – den er faktisk like hemmelig som cola-oppskriften. Det ligger mange timer og mye arbeid i finjustering, og vi er utrolig heldige som har Stene Stål på laget. Bærekraft er viktig i alle ledd, og det er av stor verdi å ha en leverandør som tar dette på høyeste alvor, sier Christensen.

Delene fra Oslo-trikken vil bli blandet i denne unike oppskriften, før det blir levert hos Jøtul.

 

 

Kilde: Pressemelding fra Jøtul

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Bedriftenes egne nyheter
Se alle medlemsnyheter
Mest lest
Nyeste artikler
Se nyeste artikler
Anbefalte artikler
Utvalgte nyheter fra forsiden
Aker Solutions med den høyeste ordreinngangen noensinne i fjor
RA Aluminium gikk konk, ble så kjøpt opp
2022 ble et rekordår for Equinor
«Hunter»-ulykken: Havarikommisjonen avdekket tre forhold
Aker Solutions signerer Draugen elektrifiseringskontrakt
Viking Transport AS er konkurs: 17 ansatte mister jobben hos stålleverandøren
Andre Nordiske Medier
PlastForum NO
Maskinregisteret
Tungt

Send til en kollega

0.127