23948sdkhjf

Produksjonsskipet «Johan Castberg» kraftig forsinket

Nå jobbes det døgnet rundt på Aker Solutions Stord for å få produksjonsskipet «Johan Castberg» ferdig.

Produksjonsskipet skulle vært ferdig høsten 2022, men i praksis er skipet to år forsinket.

Sveiseproblemer i Singapore, førte til forsinkelse. Nå ligger skipet i dokk hos Ake Solutions på Stord for å ferdigstilles.

Døgnet rundt

Her jobbes det nå nærmest døgnet rundt for å få skipet ferdig, skriver NRK, som legger til at det jobber om lag 2000 ansatte ved Stord-verftet for å få skipet ferdig til januar neste år.

Produksjonsskipet skal – når det er ferdig – til Johan Castberg-feltet i Barentshavet, et felt som skal produsere olje i 30 år.

Forsinkelsene kan ha kostet mer enn 100 milliarder kroner i tapte inntekter, ifølge en oljeanalytiker.

310 meter langt: Det mer enn 300 meter lange skipet ble fraktet til Norge i april i fjor. Nå jobbes det for å få "Johan Castberg" ferdig til januar neste år ved Aker Solutions Stord. Foto: Equinor

Korona-forsinkelse

I tillegg til sveiseutfordringene har også koronapandemien gjort sitt til at forsinkelsene er blitt så store for produksjonsskipet.

Forsinkelsene har også ført til at skipet har kostet mer enn ni milliarder kroner i forhold til budsjett da planene og drift ble levert i 2017. Nå er kostnadsrammen på 63 milliarder kroner, skriver NRK.

FPSO-skipet kom til Norge og Aker Solutions Stord i slutten av april i fjor. Byggelederen til verftet sier at en del jobb som gjenstår, men at man skal klare å få det ferdig til november i år – altså i god tid til januar 2024.

310 meter langt

«Johan Castberg»-skipet er mer enn 300 meter langt, noe som tilsvarer tre fotballbaner. Lagertankene om bord kan ta nærmere 175 millioner liter olje.

 

Kilde: NRK

KLIKK for alle artikler i Verft og fartøy.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094