23948sdkhjf

Ny langsiktig NATO-kontrakt for Stadt

Stadt har signert sin største forsvarskontrakt for elektrifisering av militære skip til et NATO-land. Utviklingsarbeid og produksjon vil strekke seg over flere år framover.

Kontrakten vil gi mye arbeid og optimisme for staben i Gjerdsvika, som i dag teller 12 ansatte, men som nå raskt blir utvidet til om lag 15 ansatte, heter det i en pressemelding.

Rekruttering til flere spennende stillinger er derfor nå på gang. I tillegg har Stadt et team som er lokalisert ut i verden der mye av produksjon og salg foregår. 

Egenutviklet system

Stadt skal stå for en omfattende engineering og leveranse av energi- og framdriftsteknologi for skipene, basert på sitt egenutviklede Stadt Lean Propulsion-system for hel-elektrisk skipsframdrift. Teknologien til Stadt er nylig utprøvd av det norske sjøforsvaret, og målinger gjort av de viser at teknologien har viktige egenskaper som overgår andre teknologier som er på markedet – blant annet med hensyn til støy, effektivitet og pålitelighet over tid. 

Mye å si

Detaljene rundt prosjektet vil ikke bli offentliggjort, slik det ofte er i forsvarssensitive prosjekt.  Hallvard Slettevoll, som er daglig leder i Stadt NAVAL, sier at kontrakten vil få mye å si for den videre utviklingen for selskapet i Gjerdsvika.

Kilde: Stadt

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Bedriftenes egne nyheter
Se alle medlemsnyheter
Mest lest
Nyeste artikler
Se nyeste artikler
Anbefalte artikler
Utvalgte nyheter fra forsiden
Aker Solutions med den høyeste ordreinngangen noensinne i fjor
RA Aluminium gikk konk, ble så kjøpt opp
2022 ble et rekordår for Equinor
«Hunter»-ulykken: Havarikommisjonen avdekket tre forhold
Aker Solutions signerer Draugen elektrifiseringskontrakt
Viking Transport AS er konkurs: 17 ansatte mister jobben hos stålleverandøren
Andre Nordiske Medier
PlastForum NO
Maskinregisteret
Tungt

Send til en kollega

0.125