23948sdkhjf

Wintershall Dea forlater Russland

Wintershall Dea har til hensikt å trekke seg ut av Russland fullt ut etter en hovedbeslutning fra styret, godkjent av representantskapet.

«Selskapet vil forlate landet på en ryddig måte, i samsvar med alle gjeldende juridiske forpliktelser. Å fortsette å operere i Russland er ikke holdbart», heter det i en børsmelding fra oljeselskapet.

- Ikke lenger holdbart

-Wintershall Dea vil avslutte sine russiske aktiviteter. Å fortsette å operere i Russland er ikke holdbart. Russlands angrepskrig i Ukraina er uforenlig med våre verdier og har ødelagt samarbeidet mellom Russland og Europa, sier Wintershall Deas sjef Mario Mehren i meldingen.

Han legger til:

- I de siste månedene har begrensninger pålagt av den russiske regjeringen på driften av vestlige selskaper i landet, og ekstern innblanding i våre joint venture-operasjoner, gjort det umulig for Wintershall Dea å operere i Russland som før, og resulterte i en økonomisk ekspropriasjon av joint ventures i Russland.

Pågående vurdering siden krigsutbruddet

Fra krigens første dager gjorde Wintershall Dea klart sin fordømmelse og tok affære. Selskapet annonserte en umiddelbar stopp for nye prosjekter i Russland, og med russiske partnere utenfor Russland.

Siden den gang har selskapet kontinuerlig vurdert sin eksisterende virksomhet.

Wintershall Dea dekonsoliderte sin russiske virksomhet fra sin finansielle rapportering i fjerde kvartal 2022. Følgelig forventer selskapet å registrere et engangstap på 5,3 milliarder euro uten kontanter. Dette er relatert til Wintershall Deas russiske joint ventures, og nedskrivninger fra Nord Stream AG og WIGAs midstream-virksomhet.

Wintershall Dea har bygget betydelig finansiell fleksibilitet det siste året. Siden krigens start har selskapet forsiktig justert sine økonomiske rammer, og ekskludert russisk virksomhet fra planlegging.

- Vi er forberedt

- Vi er forberedt på dette vanskelige øyeblikket, sier Mehren.

- Vi har med omhu bygget opp finansiell fleksibilitet og opprettholdt høy disiplin når det gjelder utgiftsnivåene våre. Vi diversifiserer porteføljen vår med et mål om beskjeden fremtidig vekst av virksomheten vår utenfor Russland. Og vi investerer i avkarboniseringsløsninger – karbonhåndtering og hydrogen – som er etterspurt for energiomstillingen. Vi vil forme fremtiden vår som et sunt, robust og fleksibelt selskap, avslutter Wintershall Dea-sjefen.

Kilde: Børsmelding fra Wintershall Dea

KLIKK for alle artikler i Offshore og havvind.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.126