23948sdkhjf

Vil stenge norske havner for russiske fiskebåter

Det er Norsk-Ukrainsk Venneforening som ber om dette, samtidig som den vil innføre et totalforbud mot eksport og import av russiske varer.

Ifølge ferske tall fra Statistisk sentralbyrå (SSB) handlet Norge for 17,5 milliarder kroner fra Russland i fjor.

Dette til tross for sanksjonene som er satt i verk etter landets invasjon av Ukraina.

Fisk for 1,8 milliarder kroner

Norsk-Ukrainsk Venneforening ber nå ifølge NTB at regjeringen stenger norske havner for russiske fiskebåter. Slike båter leverte fangster for 1,8 milliarder kroner ved norske fiskemottak i fjor, og også da ble det bedt om en stenging av havnene. Den gang avslo regjeringen kravet.

Men nå mener venneforeningen at situasjonen er blitt verre.

– På tross av Russlands brutale invasjon av Ukraina, har Norge opprettholdt en omfattende handel med Russland. Den norske handelen er et viktig bidrag til å finansiere krigen, og vi er skuffet over at regjeringen ikke har gjort mer for å stoppe pengeflommen til Russland, sier Jan Ottesen, talsperson i Norsk-Ukrainsk Venneforening til NTB.

Sammenlikner med tidligere boikott

Han peker på at Norge i 1986 innførte en total handelsboikott av Sør-Afrikas apartheidregime. Mye tyder på at den boikotten var en medvirkende årsak til at regimet ble borte.

-Det er ingen grunn til at vi ikke skal gjøre det samme med Putin-regimet i Russland, og første steg fra norsk side må være å stenge havnene for russiske fiskebåter, sier Ottesen.

 

Kilde: NTB

KLIKK for alle artikler i Verft og fartøy.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.068