23948sdkhjf

Aker Solutions tildeles subsea-kontrakt i Brasil

Aker Solutions har blitt tildelt en betydelig kontrakt av TotalEnergies for å levere undervannsproduksjonssystemet, verktøy og alle relaterte EPCI-grensesnitt for Lapa South West-feltet Construction, i Santos-bassenget utenfor Brasil.

Utviklingskonseptet er en subsea-tilknytning til Cidade de Caraguatatuba FPSO, ved å bruke eksisterende fasiliteter og infrastruktur.

Starter umiddelbart

Aker Solutions skal levere et undervanns produksjonssystem som inkluderer opptil tre undervannstrær og kontrollsystemer, tie-in, strukturer og undervanns umbilicals, samt tilhørende utstyr og installasjonsarbeid. Omfanget dekker også EPCI-grensesnittadministrasjon, i samarbeid med Saipem Brazil, og kontrollsystemoppgradering av de eksisterende Lapa South West undervannstrærne.

Arbeidet starter umiddelbart med leveranser planlagt fra første kvartal 2024 til fjerde kvartal 2024.

Stadig mer mangfoldig marked

- Vi er glade for å bli valgt til å utføre Lapa South West undervannsprosjektet. Det brasilianske offshoremarkedet blir stadig mer mangfoldig med hensyn til arbeidsomfang og kundemuligheter. Vi ser frem til å utvide vårt langvarige forhold med TotalEnergies, som representant for Lapa JV, til det brasilianske markedet og til å ytterligere styrke hydrokarbonpotensialet i Brasil, sier Maria Peralta, konserndirektør og leder for Aker Solutions' subsea-virksomhet.

Betydelig kontrakt

Kontrakten vil bli bokført som ordreinngang i første kvartal 2023 i subsea-segmentet.

Aker Solutions definerer en betydelig kontrakt som mellom 0,5 og 1,5 milliarder kroner

Om feltet

Lapa-feltet ligger i Santos-bassenget før salt, under BM-S-9A-konsesjonen, på 2150 meters vanndybde utenfor Brasil. Lapa Field Consortium består av TotalEnergies (45 %), Shell (30 %) og Repsol Sinopec Brasil (25 %).

 

Kontrakten vil bli bokført som ordreinngang i første kvartal 2023 i Subsea-segmentet.

Aker Solutions definerer en betydelig kontrakt som mellom 0,5 og 1,5 milliarder kroner

Kilde: Aker Solutions

KLIKK for alle artikler i Kontrakter og oppdrag.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.134