23948sdkhjf

I dag starter rettssaken etter fregattforliset

På tiltalebenken sitter en 33 år gammel mann. Han var vaktsjef da KNM «Helge Ingstad» kolliderte med tankskipet «Sola» i november 2018.

Det er altså gått mer enn fire år siden ulykken fant sted i Hjeltefjorden utenfor Bergen.

For de av oss som har hørt på den ferske NRK-podcasten om «Helge Ingstad»-ulykken var det et under at ingen liv gikk tapt i kollisjonen. Men fregatten til flere milliarder kroner gikk tapt.

Måtte hogges opp

Den sank etter å ha ligget i fjæresteinene i flere måneder, før den ble heist opp fra sjøen og fraktet til land. Da var den så ødelagt at det eneste alternativet var å hogge opp sjøforsvarets stolthet.

Reddet: Her blir mannskapet om bord på KNM "Helge Ingstad" evakuert i sikkerhet. Foto: Redningsselskapet

I dag, mandag 16. januar, starter altså rettssaken etter ulykken. Den kommer i gang etter at flere rapporter om ulykken er blitt offentliggjort.

Åtte måneders erfaring

På tiltalebenken sitter ifølge NRK en vaktsjef som var 33 år da ulykken skjedde. Han hadde bare åtte måneders erfaring som vaktsjef, og ifølge påtalemyndigheten var det han som var hovedansvarlig for at fregatten kolliderte med tankskipet i november 2018.

For første gang skal omverdenen og Hordaland tingrett, der rettssaken skal gå, få høre hvordan vaktsjefen selv opplevde de dramatiske minuttene.

Kilde: NRK

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.079