23948sdkhjf

OBOS sier opp mange ved fabrikk i Sverige

OBOS sliter med å få solgt boliger, og må sette flere prosjekter på vent. Ved OBOS-fabrikken i Sverige er det tøffe tider.

Før jul måtte OBOS si opp 70 ansatte, og nå er det mye som tyder på at ytterligere 200 ansatte mister jobbene sine fra sommeren av.

Årsaken er at OBOS nå merker de store kostnadsøkningene i byggebransjen.

Koster for mye

Leiligheter som er bygget koster for altfor mye, og folk er ikke villig til å betale de høye prisene. Samtidig varsler OBOS-sjef Daniel K. Siraj  at flere prosjekter er satt på vent på grunn av de høye prisene på materialer og råvarer.

Ifølge NRK startet Norges største boligbyggelag i fjor bygging av 4500 boliger, men av disse ble bare 2700 solgt. Det er langt lavere enn vanlig.

På vent: Flere OBOS-byggeprosjekter er satt på vent grunnet høye byggekostnader. Foto: OBOS

Ifølge OBOS-sjefen har lageret av usolgte boliger hopet seg opp til 14 milliarder kroner.

– Overalt er det samme trenden. Det er ikke samsvar med hva det koster å bygge og hva det er mulig å selge boliger for i markedet i dag, sier han.

Rammer leverandørene

Siraj er klar på at hvis ikke OBOS bygger boliger så vil dette ramme svært mange leverandører. Det er ikke bare OBOS som sliter med høye byggekostnader, det gjør flere andre utbyggere også. Byggebransjen er inne i en tøff tid, og i forrige uke meldingen om at Mester Gruppen må permittere 100 ansatte.

Siraj har et godt håp om at OBOS kan være tilbake til normalen i 2024.

 

Kilde: NRK

KLIKK for alle artikler i Konkurser nedbemanning permitteringer.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078