23948sdkhjf

Bergsli: 70 år i metallmaskinenes tjeneste

For 70 år siden tok de tre brødrene Finn, Leif og Odd Bergsli en viktig beslutning. Skiensguttene ville satse på å etablere sitt eget firma og selge produksjons maskiner til den voksende industrien over hele landet.

Det hele startet 15. januar 1953. Med hybel som kontor og sykkel som fremkomstmiddel startet de tre brødrene sin beskjedne virksomhet.

De slo sine ressurser og kunnskaper sammen, trakk med seg viten og idéer og fylt med et stort pågangsmot slo de seg sammen i et eget firma som fikk navnet Bergsli AS.

Det ble raskt knyttet kontakter med verktøymaskinprodusenter i Europa og utstyret ble lansert på hjemmebane – og dermed var grunnlaget lagt for en 70 år lang suksesshistorie.

På Hannovermessen

De driftige brødrene så muligheter andre ikke fikk øye på. På Hannovermessen i begynnelsen av 60-årene lanserte de en steinsag de selv hadde konstruert. Den ble svært ettertraktet og gav grunnlaget for vekst og ekspansjon.

Etter hvert ble firmasyklene erstattet med biler som gjorde det mulig å oppsøke kunder over hele landet.

Ved firmaets 20 års jubileum i 1973 flyttet virksomheten til et eget nybygg på 2.500 kvadratmeter på Kjørbekk i Skien. Her holder Bergsli Metallmaskiner fortsatt til, men bygget er utvidet flere ganger for å romme veksten Bergsli AS hadde.

Fisjonerte selskapene

Virksomheten var delt inn i fire avdelinger i tillegg til økonomi og administrasjon. Avdelingene var avdeling for verktøymaskiner, treindustri, løft og håndtering og hobbymaskiner.

I 2005 valgte familien Bergsli å fisjonere de fire avdelinger til ulike selskaper. Firmaet Bergsli Metallmaskiner AS ble dannet. Import og salg av verktøymaskiner har siden den gang vokst sakte, men sikkert.

Maskiner har hele tiden blitt levert med faglig kompetanse, fokus på kvalitet og god service. Bergsli Metallmaskiner er fortsatt familieeid, men Snorre Solbakken er daglig leder. Bedriften har 14 ansatte som alle har sin fulle fokus på at kunden skal bli fornøyd – ikke bare i dag, men også i fremtiden.

Bergsli Metallmaskiner AS leverer maskiner fra kjente produsenter og har gjennom alle år levert flere 1000 maskiner med smått og stort. Fra et hektisk miljø tilbyr en stab dyktige medarbeidere sin ekspertise om det siste innen verktøymaskiner, lagerautomater og utstyr tilhørende automatisering og produksjonsteknologi.

Kundens behov

I svært mange tilfeller skreddersys firmaet hele produksjonsanlegg etter kundenes behov. Komponenter fra ulike produsenter settes sammen til komplette produksjonsenheter. Service og oppfølging hos kundene har vært svært viktig. Selskapet har egen avdeling med kunnskapsrike og erfarne serviceteknikere som er ansvarlig for all opplæring, service og igangkjøring av CNC-maskiner og de har hatt ansvaret for flere svært kompliserte anlegg i Norge, deriblant flere robotceller og FMS-anlegg.

De har alle automatiker- eller industrimekaniker-utdannelse, og oppgraderer hele tiden kompetansen med intern kursing og besøk hos leverandørene.

Lang erfaring og relasjoner til noen av Europas mest kjente maskinprodusenter i Europa og Asia har gjort Bergsli Metallmaskiner til en betydelig leverandør til norsk industri. Bedriften har vist seg tilpasningsdyktige i alle år.

 

Kilde: Bergsli Metallmaskiner

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Bedriftenes egne nyheter
Se alle medlemsnyheter
Mest lest
Nyeste artikler
Se nyeste artikler
Anbefalte artikler
Utvalgte nyheter fra forsiden
138 hos Easee permitteres
Fortsatt nedgang i råstål-produksjonen
Hydro leverer aluminium med nær null karbonfotavtrykk
iTec utvider mot vest med oppkjøp
Rec Solar starter opp igjen
Norautron-sjefen: - Verst for de som blir berørt
Andre Nordiske Medier
PlastForum NO
Maskinregisteret
Tungt

Send til en kollega

0.141