23948sdkhjf

Kongsberg Gruppen: Historisk utvikling i Industrioverenskomsten

Kongsberg Defence & Aerospace (KDA) signerte nylig en lokal avtale med Bedriftsklubben for Fellesforbundet om innføring av Bilag 5 i Industrioverenskomsten.

Bilag 5 dreier seg om at dersom de lokale partene på en bedrift blir enige om det, så kan Industrioverenskomsten også gjelde for stillinger som er tilknyttet produksjonen som blant annet ingeniør, tekniker, programmerer, inspektør, arbeidsleder mm.

Viktig hendelse

Denne adgangen ble først mulig etter at Fellesforbundet og Norsk Industri åpnet for dette i forbindelse med frontfagsoppgjøret 2022.

Innføring av Bilag 5 er en viktig hendelse for Kongsberg Defence & Aerospace. Det kan være starten på et paradigmeskifte i hvordan de organiserer arbeidet og oppgavene i KDA for å kunne være fleksible og konkurransedyktige i fremtiden.

Kongsberg Defence & Aerospace er godt fornøyd med innføringen, og ser på dette som en historisk utvikling.

Historisk utvikling av tariffavtalen

 – Innføring av Bilag 5 i Verkstedoverenskomsten er en historisk utvikling av tariffavtalen. Vi ser at Bilag 5 bidrar til viktig optimalisering av teamorganisering og økt utnyttelse av ny teknologi som skal sikre vår konkurransekraft, sier direktør Bredo Larsen.

Sammen med Bedriftsklubben i Fellesforbundet har de hatt gode interne prosesser, og Larsen er sterk i troen på at Bilag 5 skal bidra til økt verdiskapning og skape større muligheter for arbeiderne.

 – Med Bilag 5 i Verkstedoverenskomsten kan flere oppgaver tilknyttet produksjonen utføres av samme arbeidstaker, med de produksjonsmessige fordelene dette medfører. Samtidig ser vi nye muligheter til å styrke karriereveiene for fagarbeiderne og øke attraktiviteten for yrkesfaglige studieretning, sier han.

Kilde: Norsk Industri

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.656