23948sdkhjf

Equinor tildeles 26 nye utvinningstillatelser på norsk sokkel

Equinor er tildelt 26 nye utvinningstillatelser av Olje- og energidepartementet (OED) i forbindelse med Tildeling i forhåndsdefinerte områder (TFO) 2022 – 18 tillatelser som operatør og åtte som partner.

– TFO-rundene er viktige, og vi er godt fornøyde med de tildelinger vi har mottatt i dag, sier Jez Avery, direktør for Undergrunn i Utforskning og Produksjon Norge i Equinor.

Aktiv letevirksomhet

Produksjonen fra eksisterende olje- og gassfelt kommer til å falle og fortsatt leting og påfyll er helt nødvendig for å opprettholde langsiktige og betydelige energileveranser fra Norge.

Våre analyser viser at aktiv letevirksomhet er det største enkelttiltaket for å sikre verdiskapningen inn mot 2030 og forbi.

Utvinningstillatelsene fordeler seg på denne måten:

  • 16 i Nordsjøen, ni i Norskehavet og en i Barentshavet

I 2023 planlegger selskapet å delta i rundt 25 letebrønner, de fleste rundt eksisterende infrastruktur.

– Rundt 80 prosent av letebrønnene vil bli boret i kjente områder som er godt utbygget. Funn nær eksisterende infrastruktur trenger mindre volum for å utvikles lønnsomt og kan raskt settes i produksjon og med lave CO2-utslipp. Slik maksimerer vi verdiskapningen fra eksisterende infrastruktur som har blitt bygget opp over lang tid på sokkelen, sier Averty.

Fra gass- til energiprovins

– Leting er avgjørende for vår ambisjon om å transformere norsk sokkel fra en olje- og gassprovins til en bred energiprovins. Nye gassvolumer vil være viktig for å kunne utvikle nye verdikjeder for hydrogen til Europa, fortsetter Averty.

Kilde: Equinor

KLIKK for alle artikler i Offshore og havvind.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.11