23948sdkhjf

Norsk Industri vil ha mer penger til strømstøtte

Organisasjonen frykter permitteringer og nedstengning som følge av de høye strømprisene.

Nå vil Norsk Industri at regjeringen må komme på banen med en strømstøtte på mellom 30 og 40 milliarder kroner.

Organisasjonens leder, Stein Lier-Hansen, sier til NRK at han blir nedringt av bekymrede industriledere om de høye strømprisene. De frykter ytterligere permitteringer og nedstengning.

Tålmodigheten tar slutt

– De som ringer meg forteller at de ikke klarer å håndtere disse ekstraordinære og skyhøye strømprisene som vi nå har, sier han til NRK, og legger til at tålmodigheten begynner å ta slutt.

– Vi ser priser opp mot 7–8 kroner mens normalen de siste ti åra har vært 30–35 øre. Det sier seg selv at disse prisnivåene klarer ikke bedriftene å håndtere, sier han.

Se til Tyskland

Han ber nå regjeringen se til Tyskland, der mange industrianlegg fyrer med gass. Før jul vedtok politikerne et pristak på gass som sikrer at staten tar strømkostnadene over 7 cents per kWh (75 øre) for 70 prosent av forbruket. Denne støtteordningen er finansiert med statslån.

Stein Lier-Hansen i Norsk Industri.

Norsk Industri har beregnet at en tilsvarende ordning for norske bedrifter ville kostet 30 til 40 milliarder kroner årlig. Lier-Hansen understreke at ordningen er ment å vare et par år.

Regjeringen går for fastprisavtaler

Næringsminister Jan Christian Vestre (Ap) sier til statskanalen at regjeringen ikke har planer om å følge Tysklands modell. Regjeringens plan er fortsatt fastprisavtale.

Kilde: NRK

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094