23948sdkhjf

British Steel i hardt vær - igjen

British Steel søker 360 millioner dollar for å unngå massenedskjæringer.

Ifølge en rapport fra Sky News oppfordrer tjenestemenn i den britiske regjeringen landets statskasse til å gi rundt 360 millioner dollar i finansiering til British Steel slik at selskapet kan holde ovnene sine i Nord-England i drift.

Ber om statlig hjelp

British Steel, som eies av den Kina-baserte Jingye Group, har angivelig bedt om statlig finansiering siden COVID-19-restriksjoner forårsaket en "alvorlig forstyrrelse i etterspørselen etter stål" i 2020.

Rapporten sier at to britiske ministre, Grant Shapps og Michael Gove, har oppfordret Storbritannias kansler Jeremy Hunt til å godkjenne beslutningen om å gi finansiering til stålprodusenten.

Ifølge medier kan «nedgangen til British Steel kunne koste regjeringen opptil 1,2 milliarder dollar i avvikling og andre forpliktelser».

Behov for innenlandsk stålproduksjon

Brevet til Hunt siterer også behovet for å opprettholde innenlandsk stålproduksjon i Storbritannia, og nevner British Steels ønske om å investere i avkarboniseringsinnsats.

Jingye og British Steel har annonsert muligheten for at to masovner i Scunthorpe skal stå på tomgang som et kostnadsbesparende tiltak i løpet av de neste ukene, noe som har lagt ytterligere press på Hunt for å ta en rask beslutning om kravene.

Kilde: Steeltimes International Sky News

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.469