23948sdkhjf

Nammo ber på nytt regjeringen om 650 millioner

Og det snarest mulig, til tross for at ordrebøkene til ammunisjonsprodusenten på Raufoss har fulle ordrebøker.

Nammo har behov for 650 millioner kroner for å øke kapasiteten ved fabrikken på Raufoss.

Og til det trenger de hjelp fra Staten, skriver, Oppland Arbeiderblad (OA).

Ukraina-krigen

Bakgrunnen for å øke kapasiteten er den økende etterspørselen etter Nammos produkter i forbindelse med krigen i Ukraina. Både Norge og andre land har sagt at de ønsker å hjelpe ukrainerne i deres kamp mot Russland, og til det trenger de ammunisjon.

Nammo har for tiden fulle ordrebøker, men har et etterslep. Det er behov for å øke kapasiteten. Derfor hadde Nammo-sjef Morten Brandtzæg onsdag denne uka et møte med representanter fra NHO og stortingsrepresentanter fra Innlandet.

Stort etterslep

– Vi har mange ordrer, men kapasiteten strekker ikke til slik det er i dag. Det fører til stort etterslep, som igjen gjør at lagrene ikke blir fylt opp, sier Brandtzæg til OA etter møtet.

Maskinene går for fullt ved Nammos lokaler i Norge og i åtte andre land. Men det er ikke nok. Etterspørselen er for stor.

Brandtzæg hadde håpet at bevilgningene på 650 millioner kroner skulle komme over statsbudsjettet. Da det ikke kom der, måtte han ta initiativ til et møte med stortingsrepresentantene for å formidle situasjonen.

Nammo varslet allerede i fjor at de hadde behov for 650 millioner kroner.

Behovet fortsatt prekært

Ifølge Brandtzæg har bedriften investert mer enn milliard kroner, noe som er fem ganger mer enn i et normalår. Det er også blitt kjøpt inn råvarer for 750 millioner kroner.

– Vi har investert over en milliard selv, fem ganger så mye som i et vanlig år. Vi har også kjøpt inn råvarer for 750 millioner kroner, sa han.

Etter møtet 4. januar sier han at behovet for finansiering fremdeles er prekært.

Kilde: Oppland Arbeiderblad

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.241