23948sdkhjf

Kutter 150 årsverk i Norge

Møbelprodusenten Ekornes skal kutte inntil 150 årsverk i Norge. Det melder selskapet i en børsmelding onsdag.

Kuttet som nå offentliggjøres kommer i tillegg til en reduksjon i operativ kapasitet på 80 årsverk implementert fra september i fjor.

- Markedsmiljøet er i endring og Ekornes må tilpasse produksjonskapasiteten og beskytte lønnsomheten i for å holde seg konkurransedyktig. Våre ledende produkter og merkevarer selges over hele verden, og vi må være kostnadseffektive og fleksible for å ta godt vare på våre kunder, partnere og ansatte, sier midlertidig administrerende direktør Fredrik Ødegård Nilsen.

Kutt også i Asia

 Virksomheten i Norge skal reduseres med inntil 150 årsverk. Dette kommer i tillegg til en reduksjon i operativ kapasitet på 80 årsverk implementert fra september i fjor. Dessuten vil støttefunksjoner og hovedkvarter reduseres med opptil 40 årsverk. I Asia-Stillehavsregionen vil Ekornes konsentrere virksomheten i Thailand, avvikle aktiviteter i Vietnam og redusere arbeidsstyrken med ca. 700 årsverk. Ekornes har foretatt betydelige investeringer i produksjonsanlegget i Thailand for å muliggjøre konsentrasjon av all asiatisk virksomhet på ett sted. Denne prosessen vil fullføres i løpet av første kvartal 2023, skriver Ekornes i børsmeldingen.

Videre heter det at tilpasning til markedsutviklingen Mens etterspørselen etter møbler til hjemmet økte betydelig under Covid-19-pandemien fra 2020 og inn i 2022, er etterspørselen nå på vei tilbake til nivået før pandemien. Kombinert med en generell nedgang i verdensøkonomien har dette en negativ innvirkning på Ekornes sin salgs- og ordreutvikling. Samtidig legger kostnadsveksten press på marginene, spesielt innen råvarer og transport, noe som påvirker konsernets inntjening negativt i fjerde kvartal 2022 og går inn i 2023.

KLIKK for alle artikler i Konkurser og nedbemanning.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Bedriftenes egne nyheter
Se alle medlemsnyheter
Mest lest
Nyeste artikler
Se nyeste artikler
Anbefalte artikler
Utvalgte nyheter fra forsiden
Skipsfart: Flere grunnstøtinger i fjor
To riggkontrakter og samarbeidsavtale med Transocean
Kongsberg Maritime skal levere til tre tankskip
Fiskebåten sank og to omkom – nå har Havarikommisjonen konkludert
SSAB lanserer nytt stål uten fossile utslipp
Sjømatnæringen: - Regjeringen har verken lyttet eller forstått
Andre Nordiske Medier
PlastForum NO
Maskinregisteret
Tungt

Send til en kollega

0.125