23948sdkhjf

50 mister jobben ved Moelven

Moelven Byggmodul AS reduserer antall produksjonslinjer fra tre til to, og avvikler aktiviteten ved avdelingen på Hjellum. Det betyr at om lag 50 medarbeidere blir overtallige.

- Dette er en trist dag for alle i Moelven Byggmodul, og ekstra tungt for de som vi ikke lenger har en arbeidsplass til. Vi har hatt permitteringer ved Hjellum siden midten av august, og har ikke klart å bygge opp en ordrehorisont som gjør det mulig å starte opp igjen produksjonslinjen ved Hjellum, sier adm.dir Frode Henning Killi i Moelven Byggmodul.

50 blir rammet

Om lag 50 medarbeidere blir rammet av avviklingen av produksjonslinjen. Disse vil få bistand fra Moelven i samarbeid med NAV.

- Vi klarte å finne midlertidig arbeid til om lag 30 av de 80 som fikk varsel om permittering på sensommeren i fjor. Nå skal vi gjøre det vi kan for å se etter muligheter til videre arbeid i Moelven-konsernet, eller utenfor i samarbeid med NAV, sier Killi.

Medarbeiderne i selskapet ble orientert om situasjonen på et allmøte i formiddag.

- Det er ikke slik vi ønsker å starte året, men folka våre har vært klar over alvoret i lang tid. Vi har prøvd i det lengste å se om vi kunne opprettholde aktiviteten ved Hjellum. Men nå må vi tenke annerledes, forklarer Killi.

Krevende marked

Han forklarer at årsaken til avviklingen er krevende marked, der økte kostnader i alle ledd har gitt en kraftig brems innen boligsegmentet.

Avviklingen av aktiviteten på Hjellum får ingen direkte konsekvenser for kundene.

- Ut ifra markedssituasjonen, og med det potensialet vi har på våre to eksisterende produksjonslinjer ved Moelven Byggmoduls fabrikk i Moelv, så skal vi klare å håndtere alle kundebehov fra Moelv, sier Killi.

Leverer til bygg- og anleggsbransjen

Moelven Byggmodul leverer moduler til bygg- og anleggsbransjen, samt prosjektmarkedet. Prosjektmarkedet består blant annet av ulike leilighetsbygg, permanente eller midlertidige skoler, barnehager, hotell, flyktningboliger, forsvarsbygg eller studentboliger.

Kilde: Moelven

KLIKK for alle artikler i Konkurser nedbemanning permitteringer.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.086