23948sdkhjf

Sparer strøm ved å installere solcellepanel på taket

Norsk Vannskjæring i Sande regner med å få dekket inn en tredel av strømkostnadene når bedriften i januar får installert solcellepanel på taket.

På en måned har strømutgiftene for bedriften, som tidligere gikk under navnet Berger Sveiseservice, fått en strømpris på 160.000 kroner mot tidligere 30.000.

Da vil det nye solcellepanelet på taket bidra til å at få dekket inn en tredel av strømkostnadene. I tillegg vil forbruket bli jevnere.

Utfordrende tider

Norsk Vannskjæring jobber blant annet for oppdrettsnæringen og olje- og gassnæringen. Begge disse næringene lever litt i det uvisse for tiden. Førstnevnte med tanke på den såkalte lakseskatten, og olje- og gassnæringen er truet av stans i oljeletingen.

- Dette sammen med krigen i Ukraina gir uforutsigbare betingelser for oss, men vi håper å kunne stabilisere oss og komme oss gjennom 2023. Det er forresten ikke året å klinke til, sier daglig leder Lars Krogsund til Jarlsberg Avis.

I år er det 20 år siden Norsk Vannskjæring ble etablert. I «jubileumsåret» forventer selskapet å runde 24 millioner kroner i omsetning.

20 år

I 2002 gikk startskuddet for Norsk Vannskjæring. Siden har selskapet hatt en jevn vekst og regner med å runde 24 millioner i omsetning når 2022 er omme.

Men til tross for usikre tider, har bedriften på Rølleshaugen i tidligere Vestfold fylke planer om å utvide. Det må skje et annet sted, da det ikke er mulighet på Rølleshaugen.

JUBILEUM: Norsk Vannskjæring har holdt på i 20 år. I jubileumsåret forventer bedriften å omsette for 24 millioner kroner. FOTO: NORSK VANNSKJÆRING

Krogsund har eid og vært daglig leder i bedriften i alle årene, og han mener at bedriftens evne til raskt å kunne snu seg rundt har vært en stor fordel. I tillegg framholder han et godt samhold og arbeidsmiljø. Det er sjelden noe slutter hos Norsk Vannskjæring.

Skjærer det meste

«Med et vanntrykk på 6.000 bar iblandet finkornet sand skjærer Norsk Vannskjæring stort sett i alle materialer som for eksempel stål, titan, glass, bly, stein og gummi innenfor et toleransekrav på pluss/minus 0,1 millimeter. I tillegg består tjenestene av noe maskinering, knekking og sveising», skriver Jarlsberg Avis.

Fakta om Norsk Vannskjæring:

Norsk Vannskjæring ble startet etter at Berger Sveiseservice AS (etablert i 1989, nå LSI Welding) bestemte seg i 2002 for at de ville ha flere ben å stå på og kjøpte inn en datastyrt vannskjærer. Lars Krogsund og Svein Hanssen eier begge selskaper som har et utstrakt samarbeid med til sammen 17 ansatte.

Kilde: Jarlsberg Avis

KLIKK for alle artikler i Energipriser i fokus.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.182