23948sdkhjf

Leirvik skal levere boligkvarter, nødsenter og helikopterdekk til Hugin-plattformer

Leirvik AS har signert en intensjonsavtale med Aker Solutions for levering av boligkvarter og helikopterdekk til Hugin A (tidligere NOA), og et nødsenter og helikopterdekk til Hugin B (tidligere Frøy) i Yggdrasil-området.

Den totale verdien på kontrakten er på om lag 1100 miill. Kroner.

Leirvik AS skal utføre arbeidet knyttet til prosjektering, innkjøp, bygging og testing på Stord.

Sju-etasjers modul

Hugin A boligkvarter inkluderer levering av en sju-etasjers modul med et totalt areal på 2900 m2, en kapasitet på 60 senger, rekreasjonsområder, garderober, kontorer, helikopterdekk og andre tekniske fasiliteter. Hugin A er planlagt å være periodevis ubemannet etter noen år i drift og Hugin B vil normalt være ubemannet under drift.

Prosjektering og forberedelse til anskaffelse og bygging har allerede startet under en FEED-kontrakt, signert i tredje kvartal 2021. Boligkvarter, nødsenter og helikopterdekk skal leveres til Aker Solutions i 2025.

- Vi ser frem til å jobbe sammen med Aker Solutions og de andre alliansepartnerne Aker BP og Siemens Energi i utviklingsprosjektet Yggdrasil, og det er spesielt spennende å være en del av utviklingen der teknologi vil muliggjøre fremtidig fjerndrift av plattformene, sier Leirvik-sjef Helge Gjøsæter.

Sikrer ordrereserven til 2025

Denne signeringen vil sikre det meste av ordrereserven frem til utgangen av 2025 sammen med allerede inngåtte kontrakter innenfor forretningsenhetene vedlikehold og moduler og akvakultur.

I tillegg til allerede pågående store kontrakter som Jotun A-oppussing for Rosenberg/Vår Energi i Stavanger og kontrakten for levering av Jackdaw boligkvarter og helikopterdekk til Aker Solutions /Shell UK, vil disse kontraktene sikre våre nylige investeringer i 80 nye ansatte sammen med nytt og moderne fabrikasjonsutstyr.

Kilde: Leirvik AS

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Bedriftenes egne nyheter
Se alle medlemsnyheter
Mest lest
Nyeste artikler
Se nyeste artikler
Anbefalte artikler
Utvalgte nyheter fra forsiden
Aker Solutions med den høyeste ordreinngangen noensinne i fjor
RA Aluminium gikk konk, ble så kjøpt opp
2022 ble et rekordår for Equinor
«Hunter»-ulykken: Havarikommisjonen avdekket tre forhold
Aker Solutions signerer Draugen elektrifiseringskontrakt
Viking Transport AS er konkurs: 17 ansatte mister jobben hos stålleverandøren
Andre Nordiske Medier
PlastForum NO
Maskinregisteret
Tungt

Send til en kollega

0.156