23948sdkhjf

Permitteringer og brann i løpet av tre dager

Det var brann i et sandtårn hos Furnes Jernstøperi som var årsaken til full utrykning og evakuering torsdag morgen. Brannen oppsto bare tre dager etter at 33 ansatte fikk beskjed om at de blir permittert fra nyttår av.

Da nødetatene kom til Furnes Jernstøperi på Stange torsdag morgen var det åpne synlige flammer fra det såkalte sandtårnet.

I løpet av et par timer hadde brannmannskapene kontroll på flammene.

62 ble evakuert

I alt ble 62 personer evakuert. 58 av dem jobbet i fabrikken, mens fire var på besøk.

– Industrivernet har gjort jobben sin slik at vi har fått telt opp de 58 som var på jobb og de fire som var på besøk. Alle er hele og i orden. Så rutinene har fungert, sier Oddbjørn Maurdalen, administrerende direktør ved Furnes Jernstøperi til Stangeavisa.

Han forklarer at det var en brann i sandtårnet, som sannsynligvis ble utløst av en elektrisk løsning. Det er den foreløpige årsaksforklaringen.

Ifølge Maurdalen var det en stund fare for at brannen skulle spre seg til et kullstøvlager, men brannvesenet fikk hindret dette.

33 ansatte blir permittert

Brannen skjedde bare tre dager etter at ledelsen ved jernstøperiet hadde meldt at 33 av bedriftens ansatte blir permittert fra 2. januar. I tillegg blir 13 vikarer også berørt av sparetiltakene, da disse ikke får fornyet sine vikariater i 2023. Bakgrunnen for permitteringene er de høye strømprisene.

Totalt har Furnes Jernstøperi 145 ansatte.

Kilde: Stangeavisa

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.422