23948sdkhjf

Årets julegave fra Hydro går til barn og unge i Ukraina

For å støtte de som er hardest rammet av krigen i Ukraina, gir Hydro denne julen 1 million kroner til UNICEF og deres «Ukraine Winter Preparedness»-program. Programmet gir blant annet støtte til skoler og sykehus i landet.

UNICEF samarbeider med partnere i Ukraina for å nå 7,5 millioner sårbare barn og deres familier med tilbud innen helse, utdanning, vann og sanitæranlegg, samt annen livreddende bistand.

Bidra positivt til barna

– Millioner av barn i Ukraina har fått livet snudd på hodet. Barn er uskyldige ofre i krig og er blitt fratatt de mest grunnleggende behov, som sikkerhet, tilgang til mat, helsehjelp og utdanning. Vi håper vår julegave vil kunne hjelpe med å gi barn i en ekstremt vanskelig situasjon tilbud om skole og utdanning, og bidra positivt for barna i Ukraina, sier Hilde Merete Aasheim, konsernsjef i Hydro.

Hydro er en signaturpartner for UNICEF Norge. I Hydros strategi for samfunnsansvar er utdanning og kompetanseutvikling en viktig del. Strategien matcher flere områder av UNICEFs arbeidsområder, inkludert programmer for utdanning og utvikling.

I mars i år ga Hydro og selskapets ansatte 10 millioner kroner til UNICEFs arbeid i Ukraina etter at landet ble invadert av Russland i februar. Som et svar på angrepet fra Russland, besluttet Hydro også å ikke inngå nye kontrakter med russiske motparter, og så på hvordan man kan avslutte eksisterende forpliktelser, inkludert stans av alle kommersielle relasjoner.

Kilde: Hydro

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Bedriftenes egne nyheter
Se alle medlemsnyheter
Mest lest
Nyeste artikler
Se nyeste artikler
Anbefalte artikler
Utvalgte nyheter fra forsiden
Aker Solutions med den høyeste ordreinngangen noensinne i fjor
RA Aluminium gikk konk, ble så kjøpt opp
2022 ble et rekordår for Equinor
«Hunter»-ulykken: Havarikommisjonen avdekket tre forhold
Aker Solutions signerer Draugen elektrifiseringskontrakt
Viking Transport AS er konkurs: 17 ansatte mister jobben hos stålleverandøren
Andre Nordiske Medier
PlastForum NO
Maskinregisteret
Tungt

Send til en kollega

0.141