23948sdkhjf

Årets julegave fra Hydro går til barn og unge i Ukraina

For å støtte de som er hardest rammet av krigen i Ukraina, gir Hydro denne julen 1 million kroner til UNICEF og deres «Ukraine Winter Preparedness»-program. Programmet gir blant annet støtte til skoler og sykehus i landet.

UNICEF samarbeider med partnere i Ukraina for å nå 7,5 millioner sårbare barn og deres familier med tilbud innen helse, utdanning, vann og sanitæranlegg, samt annen livreddende bistand.

Bidra positivt til barna

– Millioner av barn i Ukraina har fått livet snudd på hodet. Barn er uskyldige ofre i krig og er blitt fratatt de mest grunnleggende behov, som sikkerhet, tilgang til mat, helsehjelp og utdanning. Vi håper vår julegave vil kunne hjelpe med å gi barn i en ekstremt vanskelig situasjon tilbud om skole og utdanning, og bidra positivt for barna i Ukraina, sier Hilde Merete Aasheim, konsernsjef i Hydro.

Hydro er en signaturpartner for UNICEF Norge. I Hydros strategi for samfunnsansvar er utdanning og kompetanseutvikling en viktig del. Strategien matcher flere områder av UNICEFs arbeidsområder, inkludert programmer for utdanning og utvikling.

I mars i år ga Hydro og selskapets ansatte 10 millioner kroner til UNICEFs arbeid i Ukraina etter at landet ble invadert av Russland i februar. Som et svar på angrepet fra Russland, besluttet Hydro også å ikke inngå nye kontrakter med russiske motparter, og så på hvordan man kan avslutte eksisterende forpliktelser, inkludert stans av alle kommersielle relasjoner.

Kilde: Hydro

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.125