23948sdkhjf

Griptel bygger ny fabrikk

Norske Griptel, som leverer innfestingsløsninger i stål, opplever kraftig vekst for sine innfestingsløsninger, og har besluttet å bygge en egen fabrikk i Riga i Latvia for å sikre seg nok kapasitet fremover for å dekke etterspørselen fra telekom og andre bransjer.

Selskapet, som er markedsleder på levering av innfestingsløsninger av elektronisk utstyr, som 4G- og 5G-antenner til telekomnæringen, går sammen med sin latviske leverandør Jauda og selskapet PowerService om byggingen av en ny og moderne fabrikk.

Fabrikken vil gi selskapet mulighet til å øke produksjonsvolumet med minst 10 ganger dagens produksjon.

Kontroll over Gripsteel

Griptel vil eie 51 prosent og ha kontroll over det nye selskapet Gripsteel, som formelt står som eier av den nye fabrikken, mens Jauda vil ha en eierandel på 30 prosent og PowerService 19 prosent.

- Vi opplever kraftig vekst i etterspørselen etter våre produkter, og bygger vår egen fabrikk for å være sikre på å få nok stål og kapasitet til å tilfredsstille kundene våre, sier administrerende direktør Pål Bjørdal i Griptel i en kommentar.

Griptel vil, i tillegg til å betjene det norske telekom-markedet, også utvide sin virksomhet til andre bransjer i Norge og Norden.

- For å lykkes med dette må selskapet etablere en produksjon som har kvalitet og effektivitet i høysetet, og da har vi besluttet at det eneste riktige er å investere i nytt bygg og nytt produksjonsutstyr. Dette vil også ha en positiv miljøeffekt da energieffektiviteten vil bedres betraktelig. Den nye fabrikken vil også gjøre det mulig for Griptel å produsere et bredere produktspekter som etterspørres i industrien.

Infestingsløsninger i stål

Utrulling av 5G-mobilnett har bidratt til kraftig vekst for Griptel, som doblet omsetningen i fjor til 56 millioner kroner. Nå har også andre bransjer fått øynene opp for sikre innfestingsløsninger av sårbart elektronisk utstyr.

- Kundene kommer til oss på grunn av kvaliteten og fagkunnskapen vi tilbyr, og vi regner med å nesten doble omsetningen på nytt i år. Vi ser også at våre løsninger er attraktive i bransjer offshore og for annen kritisk infrastruktur enn telekom, og ser store vekstmuligheter i å ta teknologien og løsningene våre ut til andre markeder, sier Bjørdal, som legger til:

- Vi har sterk tro på at markedet for fornybar energi vil fortsette å vokse sterkt, og her jobber vi nå med design av gode løsninger for innfesting av solcelle-paneler.

- Griptel er en av våre mest trofaste og profesjonelle eksportkunder fra Skandinavia. Dette er en kjempemulighet til å ta vårt partnerskap til det neste nivået, sier Artūrs Šimins, Chief Vision Officer i JSC Energofirma ‘’Jauda’’ i en kommentar.

- Det moderne og høyteknologiske produksjonsanlegget vil gi muligheten til å produsere mer høykvalitetsprodukter til telekombransjen og andre industrier. Gripsteel vil dessuten være et betydelig bidrag til den latviske økonomien og metallurgiske industrien. Vi har kombinert det beste i business, produksjon og ledelse. Jeg er stolt av å være en del av dette, avslutter Artūrs.

NY FABRIKK: Her skal Griptels nye fabrikk etableres, utenfor Riga, Latvia. FOTO: GRIPTEL

- PowerService har et langvarig tillitsfullt forhold til Griptel, og vi ser frem til å etablere denne produksjonen av høykvalitets innfestingsløsninger sammen med vår norske partner, sier Kristaps Bleia, konsernsjef i PowerService, i en kommentar.

Reverserer prisøkninger

De urolige markedsforholdene har gitt store svingninger i stålprisene. Ettersom stålprodusentene krevde høyere priser forhåndsbetaling av stål, måtte Griptel før sommeren øke prisene med 25 prosent til alle sine kunder. Nå som det har roet seg litt, og prisene er mer normalisert, har selskapet fjernet prispåslaget til kundene.

- Kundene var med oss da stålprisene gikk i været. Nå som det har blitt litt roligere, ruller vi tilbake dette prispåslaget, så kundene igjen kan få normale, og gode, priser, sier Bjørdal.

- Det er fortsatt en del usikkerhet i markedet, og de raskt eskalerende prisene for strøm og gass vil vi nok måtte leve med i lang tid fremover.

Griptel er Norges fremste leverandør av utstyr til å feste sårbart elektronisk utstyr og kommunikasjonsutstyr, som for eksempel 5G-antenner til mobilmaster.

   

Kilde: Griptel

Kommenter artikkelen

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094