23948sdkhjf

Hydro: Utilstrekkelig antidumpingtoll i Storbritannia

Det britiske departementet for internasjonal handel bekreftet 16. desember at import av aluminiumsprofiler fra Kina blir dumpet til Storbritannia til urettferdige priser som går utover britiske produsenter.

Det veide gjennomsnittlige tollnivået på 15,4 prosent er betydelig lavere enn EU, og holder seg på halvparten av nivået som gjelder i USA.

En dumpingplass

Det lave tollnivået kan gjøre Storbritannia til en dumpingplass for billige produkter med høyt karbon, og Hydro vil fortsette å samarbeide med den britiske regjeringen for å søke en ny vurdering.

16.desember 2022 bekreftet det britiske departementet for internasjonal handel, på grunnlag av funn fra Trade Remedies Authority (TRA), at import blir dumpet til Storbritannia til urettferdige priser som skader på innenlandske produsenter. Derfor har de besluttet å innføre en endelig antidumpingtoll på 15,4 prosent på import av kinesiske aluminiumsprofiler til Storbritannia. Dette er en økning fra de 10,1 prosentene som er beregnet i de endelige tiltenkte tiltakene beskrevet i erklæringen om viktige fakta publisert i mai 2022.

- Vi hilser beslutningen velkommen til fordel for britiske aluminiumsprodusenter og for å øke handelsmidlene som vil bli implementert, men vi er overrasket over at synet på markedsvridning i Kina så vel som tollnivået avviker betydelig fra synet til Storbritannias OECDs handelspartnere. Dette inviterer utenlandske selskaper til å fortsette å selge profiler av aluminium til Storbritannia til priser under virkelig verdi. Vi i Hydro tar avgjørelsen i betraktning når vi planlegger investeringer for de kommende årene, men vi vil også fortsette å samarbeide med den britiske regjeringen og TRA for å søke en ny vurdering, sier Roger Ablett, administrerende direktør for ekstrudering i Hydro Aluminium UK.

Det lave tollnivået anbefalt av TRA ser ikke ut til å ha funnet de samme nivåene av markedsvridning i Kina som dumpingetterforskerne i Australia, Canada, USA og EU har.

Vil true innenlandsk aluminiumsindustri

De utilstrekkelige antidumpingtollene vil ikke bare true den innenlandske aluminiumsindustrien i Storbritannia, men de vil også stimulere til import av karbonintensive kinesiske ekstruderinger. Aluminiumsprofiler produsert i Storbritannia har et gjennomsnittlig karbonavtrykk som er tre ganger lavere enn de som produseres i Kina. Aluminium brukes i mange applikasjoner som er nødvendige i Storbritannias grønne omstilling, som elektriske kjøretøy og batterier, solcellepaneler, vindturbiner og energisikkerhetsinfrastruktur.

Antidumpingundersøkelsen startet etter at Storbritannia trakk seg fullstendig ut av EU 1. januar 2021, da det britiske markedet sluttet å være dekket av EUs handelsforsvarstiltak. Dette er den første nye antidumpingsaken som har blitt fremmet i Storbritannia, og TRA-undersøkelsen dekket aluminiumstenger, stenger, profiler, rør og rør med opprinnelse fra Kina, som kommer inn i Storbritannia.

Hydro ber britene etablere like konkurransevilkår

- Vi er klare til å støtte våre industrielle kunder i å utvikle innovasjoner og forsyne dem med våre lavkarbon aluminiumsprofiler. Men vi ber fortsatt den britiske regjeringen om å etablere like konkurransevilkår, sier Ablett.

Tariffene gjelder fra 17. desember 2022.

Kilde: Hydro

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.126