23948sdkhjf

Har levert 135 tonn med aluminium til fiskefartøy

Norsk Stål har lever hele 135 tonn med aluminium til produksjon av fiskefartøy.

GOT Marine i Mandal har spesialisert seg på å bygge fiskefartøy i aluminium, og Norsk Stål er leverandør til deres neste prosjekt: Norges største fiskefartøy i aluminium. 

Båten Skogsøy 90 – Hybrid Kystnotsnurper - er bedriftens hittil største, og alt av skrog bygges i eget verksted. Norsk Stål har levert 135 tonn med aluminium til prosjektet.

Skogsøy Båt - en lokal verdiskaper

Skogsøy Båt er en avdeling i GOT Marine, som har spesialisert seg på bygging av slike fartøy i aluminium. I tillegg til fiskebåter på mellom 35 og 80 fot, bygges det også arbeidsbåter og båter til bruk i havbruksindustrien ved verftet i Mandal.

«Vi er glad for å bidra til at en annen lokal og verdiskapende bedrift på Sørlandet kan levere kvalitetsprodukter i aluminium, basert på norsk og sørlandske båttradisjoner», heter det i en uttalelse fra Norsk Stål.

SPESIALISERING: GOT Marine har spesialisert seg på å bygge fiskebåter i aluminium. FOTO: GOT MARINE

Hybrid framdriftsløsning

Skogsøy 90 - Hybrid Kystnotsnurper - er utstyrt med RSW-kjøling og strømførende fiskelager med en kapasitet på 251m3 fordelt over seks tanker. Den har også et vakuumsystem for distribusjon av fisken hele veien fra havet til lasterommet og levering til håndtering på land.

Fartøyet har en hybrid fremdriftsløsning med en 600kwh batteribank installert. Hovedvinsjene kan regenerere opp til 100kw når du bruker bremsen, som også brukes til å lade batteriene.

 

Kilde: Norsk Stål

KLIKK for alle artikler i Offshore og havvind.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.071