23948sdkhjf

ABB tildelt kontrakt for ny feltutbygging i Valhall-området

Aker BP har tildelt ABB kontrakt på leveranser til en ny, kombinert prosess- og brønnhodeplattform (PWP) på Valhall feltsenter og en ny, ubemannet brønnhodeplattform, Fenris.

ABB skal levere elektro, styresystemer, telekommunikasjon og digitalise-ring (ECT+D). Kontrakten er tildelt som del av «Fixed Facilities Alliance» mellom ABB, Aker Solutions og Aker BP.

Aker BP har gitt alliansepartner ABB i oppdrag å levere elektro, styresystemer, telekommunikasjon og digitalisering (ECT+D) til Valhall PWP/Fenris. Den nye PWP-plattformen er broforbundet med Valhall feltsenter mens Fenris er en ny, ubemannet plattform på Fenris-feltet, 50 km unna. Den samordnede utbyggingen vil bidra til å forlenge levetiden til 2060 og økt verdiskapning fra Valhall.

Tredje prosjektet i alliansemodellen

- Dette er det tredje prosjektet i regi av alliansemodellen som vi deltar på. Vi er stolte av at Aker BP igjen viser oss tillit til å bidra med våre teknologier og kompetanse, sier Tor Ove Lussand, leder for ABB Energy Industries i Norge. - For sømløs, dynamisk og effektiv prosjektgjennomføring vil vi benytte vår digitale Adaptive Execution-modell. Vi trekker også veksler på erfaringene fra tidligere prosjekter i alliansen, som Valhall Flanke Vest og Hod B. I sum vil det ta våre digitale leveranser til et nytt nivå og vise at smarte, digitale løsninger kan bidra til lavere kostnader og økt produktivitet.

Digitalisering i førersetet

ABB har tidligere levert FEED (Front End Engineering Design) for elektro, styringssystemer og telekommunikasjon for Valhall PWP/Fenris. Nå følger leveranser av systemer, løsninger og tjenester for ECT+D samt simulator.

Som normalt ubemannet plattform stilles det ekstra krav til pålitelighet for utstyret på Fenris. Den er i likhet med den nye prosess- og brønnhodeplattformen designet med fjernbasert, digital tilstandsovervåking og avanserte digitale løsninger som vil bidra til mer bærekraftig og effektiv drift, såkalt Process Performance. Styringssystemet ABB Ability System 800xA utrustes blant annet med Select I/O (en-kanals inngangs-/utgangssystem der signaler fra anleggsutstyr blir digitalt krysskoblet i smarte koblingsbokser).

Utslippsfri produksjon

Første produksjon fra utbyggingen er planlagt i 2027. Valhall-området, inklusiv Fenris, er forsynt med kraft fra land og har dermed tilnærmet null utslipp ved normal drift.

Kilde: ABB

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.125