23948sdkhjf

Arsenalet på Kongsberg rustes opp for milliarder

Et nytt bygg skal settes opp, og det skal bli flere ansatte.

Det er Kongsberg Defence & Aerospace (KDA) som har behov for mer plass.

Selskapet går det suser for tiden, og derfor skal det settes opp enda et moderne bygg i Kongsberg Teknologipark – nærmere bestemt på Arsenalet.

Flere ansatte

Utbyggingen vil bety flere arbeidsplasser -både under byggeperioden og når bygget står ferdig. Det er POB Entreprenør som skal stå for byggingen, og kontrakten ble signert mandag.

– Denne investeringen i nytt bygg er en historisk milepæl for produksjon av missiler. Vi har vokst betydelig de siste årene og ordrereserven vår er nå rekordhøy. Nybygget vil huse noe av det fremste norsk teknologi har å by på og vil styrke den langsiktige verdiskapningen, konkurransekraften og utviklingen av høyteknologiske industriarbeidsplasser på Kongsberg, sier Eirik Lie, administrerende direktør i Kongsberg Defence & Aerospace i en pressemelding.

I 2024 fyller Kongsberg 400 år, og målet er at bygget skal stå ferdig til jubileumsåret.

Samlede investeringer på tre milliarder

Med det nye bygget vil Arsenalet-området i Teknologiparken i Sølvbyen ha 75.000 kvadratmeter bygningsmasse, skriver Laagendalsposten. De samle investeringene på Arsenalet utgjør om lag tre milliarder kroner.

INDUSTRIUTVIKLING: – Milliardinvesteringen understreker at vi viderefører arbeidet med langsiktig industriutvikling på Kongsberg, sier Eirik Lie, administrerende direktør i Kongsberg Defence & Aerospace. FOTO: KONGSBERG GRUPPEN

– Mellom 1.100 og 1.200 ansatte vil ha sitt arbeidssted på Arsenalet når det nye bygget står ferdig sommeren 2024, forteller Terje Bråthen, divisjonsdirektør i KDA til lokalavisa.

Byggingen tar til over nyttår. Brakkeriggen er allerede på plass.

Langsiktig industriutvikling på Kongsberg

– Milliardinvesteringen understreker at vi viderefører arbeidet med langsiktig industriutvikling på Kongsberg. Jeg ser virkelig fram til å komme i gang med byggeprosessen og ikke minst kunne ønske ansatte velkommen når bygget står ferdig sommeren 2024. De vil alle bli del av en hektisk og spennende industripark som lager verdensledende produkter til det norske og internasjonale markedet, sier Eirik Lie avslutningsvis i pressemeldingen.

Kilde: Laagendalsposten

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.11