23948sdkhjf

Første milepæl for «Windea Leibniz»

SOV «Windea Leibniz» er for tiden på Ulstein Verft for en oppgradering for å utvide hennes operasjonelle omfang innen havvind. Den første milepælen er nå fullført.

30.november monterte verftet den justerbare pidestallen for landgangen, en heis på ca. 32 tonn.

Med denne pidestallen på plass vil fartøyet kunne ta oppdrag på alle vindparker i Nordsjøen, og dette er den første store milepælen i dette prosjektet.

Neste milepæl blir å fullføre en 50 prosent økning av enkeltlugarer for befraktere. Når denne milepælen er fullført, vil fartøyets status endres fra å være en SOV til å bli en CSOV.

OPPGRADERING: "Winde Leibniz" ligger ved Ulstein verft til oppgradering. FOTO: ULSTEIN

Flere mennesker

- Etter oppgraderingen vil dette være et av svært få fartøyer med 60 enkeltlugarer for befraktere, sammenlignet med dagens 40. Dette betyr at vi kan ta inn flere mennesker, noe som gjør at fartøyet kan operere som en Construction-SOV, sier Matthias Müller hos Bernhard Schulte Offshore.

«Windea Leibniz» er X-BOW fartøy-nummer 100, og skipet kommer også med X-STERN, en designfunksjon som Bernhard Schulte Offshore var den første rederen som valgte. Sjøprøvefilmen fra den første X-STERN-testen i virkeligheten kan ses i historien nedenfor.

Kilde: Ulstein

KLIKK for alle artikler i Verft og fartøy.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078