23948sdkhjf

IKM Gruppen med nok et oppkjøp

IKM Gruppen og NorSea kjøper opp selskapet Energy Innovation i Egersund.

Målet er å styrke posisjonen innen havvind ved å bygge kompetanse og markedsposisjon.

IKM og NorSea skal sammen eie Energy Innovation og vil forsterke Energy Innovations rolle som et nasjonalt kompetansesenter for opplæring og sertifisering av vindkraftteknikere.

Havvind-fokus

Konsernsjefene John Stangeland i NorSea og Ståle Kyllingstad i IKM sier oppkjøpet vil befeste og utvikle begge konsernenes ambisjoner innen havvind:

- Når havvind bygges ut på norsk sokkel for fullt trengs betydelig kompetanse og kapsitet for å sikre verdiskapning i Norge i alle faser, fra planlegging og utbygging og langsiktig drift av anleggene. Framtidsperspektivet for vindkraft i Europa innebærer titusenvis av arbeidsplasser for operatører og vindteknikere og stor etterspørsel etter fagfolk innen mekaniske fag og elektro. Der skal vi spille en rolle, sier Kyllingstad og Stangeland.

Kvalifisert personell

Energy Innovation driver trening, sertifisering og utdanning for vindkraftoperatører og -teknikere.

- Vi har meget stor tro på vindkraftens betydning for energiforsyningen og for de mulighetene dette vil gi for industri- og leverandørutvikling både i Norge og internasjonalt. Nå tar vi sammen ansvar for å dekke behovet for kvalifisert personell. Det gir Energy Innovation en større kapitalbase med mulighet for å styrke staben, utvide kursvirksomheten og utvikle forretningen, sier Kyllingstad.

- I august signerte NorSea en banebrytende kontrakt med fire universiteter i Belgia og Norge om utvikling og deling av kompetanse innen Norges neste industrieventyr; havvind. Nå fortsetter vi og kompletterer kjeden ved å utvikle kompetanse på alle nivåer, fra fagarbeidere og teknikere til doktorgrader og professorer. Som to solide konsern kan NorSea og IKM bidra til bygge organisasjonen for Energy Innovation, sier Stangeland.

Vil styrke posisjonen

Frank Emil Moen, adm. direktør i Energy Innovation sier at han svært fornøyd med eierskiftet og beholder en mindre eierandel i selskapet.

- Wilhelmsen-eide NorSea og IKM Group er svært solide, industrielle konsern som satser offensivt på havvind, annen fornybarteknologi og bærekraft. Dette vil styrke posisjonen Energy Innovation både nasjonalt og internasjonalt, og sikre en ytterligere bygging av kompetansemiljøet etablert gjennom Egersund Energy Hub, sier han.

Moen sier ambisjonen er at Egersund skal være Norges ledende senter med globale ambisjoner som forsterker Rogaland som en region som tar grønn omstilling i næringsliv og utdanning på alvor.

 

KLIKK for alle artikler i Konkurser og oppkjøp.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Bedriftenes egne nyheter
Se alle medlemsnyheter
Mest lest
Nyeste artikler
Se nyeste artikler
Anbefalte artikler
Utvalgte nyheter fra forsiden
Aker Solutions med den høyeste ordreinngangen noensinne i fjor
RA Aluminium gikk konk, ble så kjøpt opp
2022 ble et rekordår for Equinor
«Hunter»-ulykken: Havarikommisjonen avdekket tre forhold
Aker Solutions signerer Draugen elektrifiseringskontrakt
Viking Transport AS er konkurs: 17 ansatte mister jobben hos stålleverandøren
Andre Nordiske Medier
PlastForum NO
Maskinregisteret
Tungt

Send til en kollega

0.125