23948sdkhjf

Aqua Robotics sikret seg avtale

SalMar Aker Ocean har gitt Aqua Robotics en kontrakt om utvikling og levering av robotbaserte notrensesystemer til Ocean Farm 1, et av verdens første oppdrettsanlegg til havs.

Aqua Robotics HALO notrensesystem skal sørge for at notveggene på det gigantiske oppdrettsanlegget holdes kontinuerlig rene.

Dette går fram i en pressemelding fra selskapet.

Overvåkningsteknologi

Selve nota har et volum på 250 000 m 3 med en diameter på 110 meter. Renserobotene skal også utstyres med overvåkningsteknologi som løpende sjekker anlegget for maskebrudd i nota.

Overvåkingsløsningen utvikles i samarbeid mellom Aqua Robotics og Skarv Technologies. Renserobotene og overvåkingsløsningen vil bli fjerndriftet fra Aqua Robotics’ kontorer på Bryne.

- Strategisk viktig jobb

– Dette er en strategisk viktig jobb der vi er med på å utvikle løsninger for offshore havbruk i Norge, sier administrerende direktør i Aqua Robotics, Knut Molaug i pressemeldingen.

Kontrakten har en varighet på seks år. De tre første HALO notrenserobotene skal leveres i løpet av mars 2023.

Hovedutfordringen for oppdrettsanlegg til havs er å håndtere de fysiske kreftene anlegget utsettes for i form av bølger og vind. Dette stiller nye krav i forhold til tradisjonelle oppdrettsanlegg som er lokalisert i fjorder og skjærgården hvor de er langt mer skjermet mot vær og vind.

Like stor som en fotballbane

SalMar og Aker Capital står bak SalMar Aker Ocean som er en storsatsing på lakseoppdrett til havs. Havbruksanlegget Ocean Farm 1 har diameter på 110 meter og kan romme en fotballbane med god margin.

Anlegget skal plasseres i Frohavet nordøst for Frøya i Trøndelag.

KLIKK for alle artikler i Offshore og havvind.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.126