23948sdkhjf

Fiskeanlegg brant ned til grunnen

Lumarines anlegg i Lurøy kommune brant ned til grunnen natt til lørdag.

Det er for tidlig å si hvor mye av verdi som gikk tapt i den voldsomme brannen.

Det var fredag kveld at det begynte å brenne hos Lumarine Sleneset i Lurøy kommune. Lumarines anlegg er en pioner innen høy-intensiv salvanns-RAS, og het tidligere Atlantic Lumus, før det ble kjøpt av Lumarine AS i 2019.

Voldsom brann

Ifølge Rana Blad var det snakk om en voldsom brann, som gjorde at hele fabrikkområdet gikk tapt. Dette skjedde til tross for at første brannkonstabel var på stedet bare seks minutter etter første melding om brannen.

Det skal ha vært flere kjemikaler og gasser inne i lokalene, som kan ha påvirket brannutviklingen.

Hele anlegget brant ned til grunnen.

Til Rana Blad sier driftsleder Tone Haltøy at totalhavariet av bygget er en skandale. Hun har ikke oversikt over hvilke verdier som er gått tapt.

Ikke første brannen

Det er heller ikke klarlagt hva som var årsaken til brannen, men det det er ikke første gang det brenne i industribygget.

Så sent som 30. oktober i år oppsto det en brann i det samme bygget. En snau måned senere meldte politiet at det trolig var snakk om en brann som kunne være påsatt.

Fakta om Lumarine Sleneset:

Lumarine Sleneset er lokalisert i Lurøy kommune og ble etablert i 2014-2015 av Dan Kristian Larssen. Selskapet het den gang Atlantic Lumpus. Anlegget var det første RAS anlegget i verden på rensefisk og er pioneer innen høy-intensiv saltvanns-RAS. Atlantic Lumpus AS ble kjøpt opp av Lumarine AS i juli 2019.

Kilde: Rana Blad

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.048