23948sdkhjf

Kina fosser fram på robotliste

Målt i forhold til antall innbyggere, har Kina nå flere industriroboter enn USA. Det viser nye tall fra International Federation of Robotics (IFR).

Kina er verdens raskest voksende marked for industriroboter, og i 2021 hadde landet 322 industriroboter pr 10.000 medarbeider. Det er en markant økning fra 246 året før og 187 i 2019. Det betyr også, at Kina har klatret fra 15.-plass i 2019, til en niendeplass i 2020 til nå at være det landet, som har femte flest roboter målt i forhold til arbeidsstyrken.

Listen toppes fortsatt av Sør-Korea etterfulgt at Singapore, Japan og Tyskland.

Til gjengjeld fortsetter Danmark turen nedover på listen, skriver Plastforum.dk. I 2019 inntok Danmark en flott sjetteplass, og var kun slått av land med stor bil- og elektronikkproduksjon, som tradisjonelt bruker mange industriroboter. I 2021 var Danmark falt ned på en 12.-plass.

ROBOT-LISTE 2: Slik ser robotiseringen ut i de ulike landene. KILDE: WORLD ROBOTICS 2022

- Robot-tettheten er en nøkkelindikasjon for innføringen av automasjon i prosessindustrien rundt omkring i verden. Det nye gjennomsnittet for den globale robot-tettheten i prosessindustrien økte til 141 roboter pr 10.000 medarbeidere – mere enn det dobbelte i forhold til for seks år siden. Kinas raske vekst viser kraften i deres investeringer hittil, men de har stadig store muligheter til å automatisere, sier Marina Bill, president for International Federation of Robotics, i en pressemelding.

 

Kilde: Plastforum.dk

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Bedriftenes egne nyheter
Se alle medlemsnyheter
Mest lest
Nyeste artikler
Se nyeste artikler
Anbefalte artikler
Utvalgte nyheter fra forsiden
Fra Alcoa Lista til Eramet Kvinesdal
Mange vil være med å bygge verdens første skipstunnel
TechnipFMC tildeles kontrakt for utbyggingen av tre felt på Utsirahøyden
Sveiseverksted konkurs etter 17 år
«Helge Ingstad»s skipssjef: - Alt sammen var mitt ansvar
19 ved Ekornes-fabrikk mister jobbene sine
Andre Nordiske Medier
PlastForum NO
Maskinregisteret
Tungt

Send til en kollega

0.109