23948sdkhjf

Hydro kjøper tysk bygg- og ekstruderingsvirksomhet

Hydro har signert en avtale om å kjøpe Hueck, en leverandør av vinduer, dører og fasadesystemer i aluminium og ekstruderte aluminiumsprofiler. Hueck har 500 ansatte, to ekstruderingspresser og en integrert støpehusdrift.

Oppkjøpet vil styrke Hydros tilstedeværelse i Tyskland og andre europeiske markeder, og skape en solid plattform for videre vekst av de kombinerte virksomhetene.

Transaksjonen vil ha en selskapsverdi på 60,3 millioner euro, med justeringer for netto gjeld og normalisert arbeidskapital ved gjennomføring.

Godt posisjonert for det tyske markedet

- Hueck er godt posisjonert i Tyskland for å betjene det europeiske markedet for byggesystemer og profiler, og vil passe godt inn i Hydro Extrusions. Oppkjøpet vil styrke vår evne til å tilby et kvalitetstjenestetilbud til europeiske kunder med et enda bredere produktspekter, sier konserndirektør for Hydro Extrusions, Paul Warton.

Hueck hadde en omsetning på 172 millioner euro og en rapportert EBITDA på 12,8 millioner euro i 2021. Byggesystemvirksomheten kompletterer Hydro Building systems merkevare WICONA, som er tilstedet i de fleste europeiske markeder. 12 og 8 tommers ekstruderingspresser er sterke tillegg til Hydros ekstruderingsportefølje i Europa, og støperiet har en årlig kapasitet på 50 000 tonn.

Bærekraft og lokal forsyning

- Hydro Extrusions’ fokus er på bærekraft, lokal forsyning og et høyt servicenivå. Oppkjøpet vil utfylle dette sammen med å ha de beste folkene, og fokus på deres sikkerhet og kvaliteten på produktene de leverer. Sammen tror vi at vi kan være partneren våre kunder trenger for å nå sine mål, sier Warton.

Tyskland er det største segmentet av det europeiske markedet for byggesystemer og aluminiumsprofiler. Med oppkjøpet får Hydro fem ekstruderingsanlegg, tre gjenvinningsanlegg og totalt 2000 ansatte i landet. Dette inkluderer 200 teknikere som er spesialister på å lage løsninger for vinduer, dører og fasader for bygg- og anleggsbransjen.

 Gjennomføring av transaksjonen er avhengig av godkjenning fra konkurransemyndigheter i Tyskland og Østerrike, og forventes innen utgangen av første kvartal 2023.

Om Hueck:

Hueck er en familieeid bygningssystemer og ekstruderingsvirksomhet med 500 ansatte, lokalisert i Lüdenscheid, Tyskland. Hueck Systems er en globalt aktiv, kompetent produsent og leverandør av aluminiumsprofilsystemer for vinduer, dører og fasadeapplikasjoner. Hueck Extrusion er et aluminiumsekstruderingsfirma som leverer ekstruderte profiler til mange bransjer.

Kilde: Hydro

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.11