23948sdkhjf

God økning for leverandørindustrien

Samlet sett hadde petroleumsrettet leverandørindustri en produksjonsøkning på 2,3 prosent i perioden august-oktober 2022 sammenliknet med forrige tremånedersperiode.

Det viser ferske tall fra Statistisk sentralbyrå (SSB).

Norsk industriproduksjon hadde en oppgang på 0,3 prosent fra september til oktober 2022, viser sesongjusterte talt. For perioden august-oktober 2022 økte aktiviteten med 0,8 prosent sammenliknet med forrrige tremånedersperiode.

Indeksnivået for industriproduksjonen i perioden august-oktober 2022 var på 119,2 (2005=100) mot 118,3 i foregående tremånedersperiode. Trenden viser at aktivitetsnivået i industrien de seneste månedene viser en svak økning og det har vært to måneder på rad med økning i de sesongjusterte månedstallene.

Oppgang i oljeraffinering, kjemisk og farmasøytisk industri

Sesongjusterte tall viser at industriproduksjonen hadde en økning på 0,3 prosent fra september til oktober 2022. Det var næringsgruppen oljeraffinering, kjemisk og farmasøytisk industri som bidro mest til den samlede oppgangen med en økning på 4,4 prosent. Det var også oppgang i maskinreparasjon og -installasjon med en økning på 1,8 prosent i denne perioden.

På den annen side hadde næringsmiddelindustri et fall på 1,9 prosent fra september til oktober og bidro således til å dempe økningen i industriproduksjonen.

Tremånedersendring: Økning i industriproduksjonen

Sesongjusterte tall viser at industriproduksjonen hadde en oppgang på 0,8 prosent i perioden august-oktober 2022 sammenliknet med forrige tremånedersperiode. Det var særlig næringsgruppen oljeraffinering, kjemisk og farmasøytisk industri som bidro mest til oppgangen i industriproduksjonen, med en økning på 6,4 prosent i denne perioden. Økningen i denne næringsgruppen kommer etter at flere store virksomheter hadde driftsstans i perioden mai-juli 2022.

Også maskinindustri og bygging av skip og oljeplattformer hadde økning i tremånedersperioden. Samlet sett hadde petroleumsretta leverandørindustri

  en produksjonsøkning på 2,3 prosent i perioden august-oktober 2022 sammenliknet med forrige tremånedersperiode.

På den motsatte siden hadde næringsgruppen gummi, plast og mineralsk industri et fall på 4,1 prosent.

 

Kilde: Statistisk sentralbyrå (SSB)

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Bedriftenes egne nyheter
Se alle medlemsnyheter
Mest lest
Nyeste artikler
Se nyeste artikler
Anbefalte artikler
Utvalgte nyheter fra forsiden
Aker Solutions med den høyeste ordreinngangen noensinne i fjor
RA Aluminium gikk konk, ble så kjøpt opp
2022 ble et rekordår for Equinor
«Hunter»-ulykken: Havarikommisjonen avdekket tre forhold
Aker Solutions signerer Draugen elektrifiseringskontrakt
Viking Transport AS er konkurs: 17 ansatte mister jobben hos stålleverandøren
Andre Nordiske Medier
PlastForum NO
Maskinregisteret
Tungt

Send til en kollega

0.156