23948sdkhjf

DeepOcean i samarbeid om å utføre miljøstudier offshore

DeepOcean og Akvaplan-niva har signert en avtale om å samarbeide om mulig utnyttelse av fjernstyrte kjøretøy (ROV) og ubemannede glidefartøy (USV) for å utføre miljøstudier for offshore vind- og olje- og gassutbygginger.

Akvaplan-niva er et datterselskap av Norsk institutt for vannforskning (NIVA).

Selskapet tilbyr rådgivningstjenester, forskning og utvikling og analytiske tjenester for alle vannrelaterte emner.

Kombinere feltoperasjoner

Som en del av samarbeidsavtalen vil de to partene jobbe for å kombinere feltoperasjonene til DeepOceans autonome kjøretøy – ROV, USV og autonome inspeksjonsdroner – med Akvaplan-nivas miljødatainnsamlingstjenester. Partnerskapet har også som mål å utnytte Akvaplan-nivas ubemannede autonome seilfly kommersielt, for bruk i miljøstudier.

Videre vil DeepOcean dele miljødata som er samlet inn under selskapets ROV-operasjoner med Akvaplan-niva, til bruk for det bredere forskningsmiljøet.

Miljøstudier

Ved å integrere miljøsensorer med kjøretøyene, og strømme dataene til et kraftig skybasert prosesseringssystem, vil partene undersøke muligheten for å bruke ROV-er, USV-er, droner og seilfly til å utføre økosystem- og miljøstudier. Typen utvalgte sensorer gjør det mulig å høste fysiske, biogeokjemiske, kjemiske eller biologiske data for å få en høyoppløselig forståelse av det marine økosystemets struktur og funksjon i nær sanntid.

- Både havvind- og olje- og gassindustrien til havs kan dra nytte av enda mer kostnadseffektive miljøvurderingstjenester. Å kombinere sensorteknologi med ubemannede og autonome fartøy kan være en måte å løse dette på. Sammenlignet med dagens løsninger, kan denne tilnærmingen redusere bruken av fossilt brensel og tilhørende CO2-utslipp betydelig, sier Andries Ferla, Ocean Solutions & Technology Director i DeepOcean.

Mange fordeler for kundene

- Dagens avanserte teknologi innen robotikk og digitale løsninger tillater konvergens mellom undervannsoperasjoner og miljøtjenester. Fordelene for kundene er flere, det vil redusere kostnader, CO2-utslipp og personellrisiko, og det vil øke dataoppløsningen drastisk, sier Dr. LionelCamus, Manager Digital Solutions i Akvaplan-niva.

Akvaplan-niva har hovedkontor i Tromsø, Norge. Selskapet har 130 ansatte hvorav flere har Prof. II-stillinger ved universiteter i Norge.

Kilde: DeepOcean

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094