23948sdkhjf

Grunnrenteskatt: Verft taper oppdrag for 700 millioner

Årsaken til at Grovfjord Mek. Verksted har mistet byggekontrakter for 700 millioner kroner skyldes grunnrenteskatt-forslaget, skal vi tro verftdirektøren.

Verftsdirektør Bård Meek-Hansen mener at regjeringens foreslåtte grunnrenteskatt er et «grovt feiltrinn».

Det skriver ilaks.no.

Nettstedet sier at opplysningene om at verftet lokalisert øst for Harstad har fått lagt byggekontrakter på is til en verdi av 700 millioner kroner, kom fram på et møte med næringslivet i Harstad nylig.

Prosjekter lagt på is

- Ja, vi har fått en rekke byggeprosjekter lagt på is. Dette gjelder blant annet et prosjekt om bygging av 25 batterielektriske båter. Kontrakten representerer 700 millioner kroner for oss, men dette har nå stoppet helt opp, sier Meek-Hansen.

Bakgrunnen for dette skal altså være grunnrenteskatt-forslaget som regjeringen la fram i september. Etter dette har oppdrettsnæringen vært i harnisk og har stoppet investeringer for mer enn 35 milliarder kroner. I tillegg er det blitt varslet en rekke permitteringer ved flere av oppdrettsselskapene.

Meek-Hansen sier videre, fortsatt ifølge ilaks, at oppdrettsnæringen har like mange sysselsatte som i indirekte næringer, som for eksempel verftsindustrien. Han mener at regjeringen truer med å legge ned motoren langs kysten.

 Vil senke investeringene

- De nye reglene for beskatning vil dramatisk senke investeringene i årene som kommer, sier han videre.

Meek-Hansen leder et verft som har spesialisert seg på å bygge aluminiumsbåter, spesielt rettet mot oppdrettsnæringen. I fjor omsatte hjørnesteinsbedriften for 266 millioner kroner med 65 ansatte.

En annen aktør som leverer til oppdrettsnæringen, er MMC First Process. Også her merker man en stagnasjon i markedet etter regjeringens forslag. Ifølgte nettstedet Nett.no, jobbes det nå med å unngå oppsigelser i selskapet, som har hatt vekst over flere år.

 

Kilde: ilaks.no

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.11