23948sdkhjf

Gruvebil laget av fossilfritt stål

En gruvebil laget av fossilfritt stål produsert av den svenske stålprodusenten SSAB har blitt introdusert av Epiroc.

Den batteridrevne Minetruck MT42 har en dumperkasse laget av fossilfritt stål, noe som betyr en reduksjon på 10 tonn i C02-utslipp pr produsert dumperkass, sier SSAB.

Dette tilsvarer fem bensinbiler som tas av veien i et helt år.

Nye teknologier avgjørende

Ifølge Johnny Sjöström, sjef for SSAB Special Steels, er utviklingen av nye teknologier avgjørende for å muliggjøre overgangen til en lavkarbonøkonomi.

Sjöström sier at SSABs fossilfrie stål umiddelbart reduserer karbonavtrykket til nær null «uten å gå på akkord med den høye kvaliteten og egenskapene du forventer av SSAB-stål».

- Det er det samme stålet, bare uten den negative miljøpåvirkningen, sier han.

Mer bærekraftig framtid

Partnerskapet mellom SSAB og Epiroc gjør det mulig for lastebilprodusenten å akselerere sin utvikling for å skape en mer bærekraftig fremtid, levere verdens grønneste maskiner og støtte sine kunder.

-Vår innovasjonsagenda går hånd i hånd med våre kunders bærekraftsagenda, sier Sami Niiranenb, som er leder for Epirocs gruvedivisjon.

- I overgangen til en ny lavkarbonøkonomi vil produktene og tjenestene våre være en viktig bidragsyter for at kundene våre skal nå sine klimamål, fortsetter han.

Verdens første

Epirocs visepresident for samfunnsansvar sier at selskapets partnerskap med SSAB 'har gjort Epiroc i stand til å presentere verdens første underjordiske gruvebil laget av fossilfritt stål'.

Kilde: Steeltimes International

Kilde: Steeltimes International

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.109