23948sdkhjf

Aker BPs styre godkjenner feltutviklingsprosjekter

Aker BPs styre har godkjent at operatøren Aker BP vil stemme for å sende inn planer for utvikling og drift (PDO) for NOAKA Field Development Project, Valhall PWP-Fenris Project, Skarv Satellite Project og UTSIRA High Projects.

De endelige godkjenningene til å sende inn PDO-er forventes å finne sted i de respektive lisensene i løpet av første halvår av desember, hvoretter PDO-ene vil bli sendt til norske myndigheter.

730 millioner fat

Netto til Aker BP er olje- og gassressursene i prosjektene estimert til omtrent 730 millioner fat oljeekvivalent, i tråd med selskapets strategioppdatering i juli når de justerte for den tidligere kunngjorte utsettelse av det wisting -prosjektet.

Aker BPs andel av investeringene i prosjektene er estimert til omtrent 19 milliarder dollar (nominell) i perioden 2023-2028, og den tilsvarende gjennomsnittlige break-even oljeprisen er estimert til USD 35-40 per fat (beregnet med 10 prosent rabatt rate og regnskap for de kunngjorte endringene i den norske petroleumsskatten og legger i gjennomsnitt 5-6/bbl til break-even av prosjektene).

Kilde: Aker BP

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.096