23948sdkhjf

Kyllingstad kritisk til SVs oljegjennomslag

Det blir ikke noe utlysing av 26. konsesjonsrunde de nærmeste tre årene. – Betenkelig, sier IKM-gründer Ståle Kyllingstad.

SV har i regjeringsforhandlingene fått gjennomslag for å stramme inn på oljeletingen.

Avtalen som er inngått mellom partiet og regjeringen innebærer at det ikke blir utlyst en 26. konsesjonsrunde inneværende stortingsperiode.

Skuffet og bekymret

Gründer og sjef for IKM Group, Ståle Kyllingstad, er skuffet over resultatet, og synes det er betenkelig at regjeringen har gjort knefall for SV i sakens anledning.

- Det vil slå dårlig ut for olje- og gassnæringen, og det er negativt for den europeiske energikrisen, sier han i en kommentar til NRK.

Han synes det er svært betenkelig at regjeringen gjør knefall for SV, og sier at verden og Europa trenger mer energi, og at det må letes for å finne mer.

Andre også skeptiske

Også fagorganisasjonen SAFE reagerer på regjeringens oljeavtale med SV. Leder i organisasjonen, Hilde-Marit Rysst, sier til NRK at dette er en krise, og at det er fullstendig uakseptabelt. Også Offshore Norge – tidligere Norsk Olje og Gass – reagerer.

– Det er svært bekymringsfullt at budsjettforhandlingene nok en gang svekker og skaper tvil om rammebetingelsene til energipolitikken i en tid det er nødvendig med stabilitet, sier adm. dir. Hildegunn Blindheim i Offshore Norge til NRK.

 

Kilde: NRK

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Bedriftenes egne nyheter
Se alle medlemsnyheter
Mest lest
Nyeste artikler
Se nyeste artikler
Anbefalte artikler
Utvalgte nyheter fra forsiden
Fra Alcoa Lista til Eramet Kvinesdal
Mange vil være med å bygge verdens første skipstunnel
TechnipFMC tildeles kontrakt for utbyggingen av tre felt på Utsirahøyden
Sveiseverksted konkurs etter 17 år
«Helge Ingstad»s skipssjef: - Alt sammen var mitt ansvar
19 ved Ekornes-fabrikk mister jobbene sine
Andre Nordiske Medier
PlastForum NO
Maskinregisteret
Tungt

Send til en kollega

0.141