23948sdkhjf

Norsk duo legger til nytt subsea-konsept til lavkarbonverktøykasse

Norske Aker Solutions og Seabed Separation har inngått en teknologisamarbeidsavtale for å fremme et nytt undervannsseparasjonskonsept som SKAL å bidra til å nå Environmental Sustainability Goals (ESG).

Det nye konseptet, kalt Dual Pipe Separator (DPS), skal ifølge de to selskapene, løse utfordringene med høykostnadsfeltutvikling, økende vannproduksjon og høyere krav til miljøbærekraftsmål (ESG).

Det skriver offshore-energy.biz.

Slik funker det

Løsningen fungerer på en måte som gjør at brønnstrøm kommer inn i gassharpen som undertrykker innkommende energi og splitter væsker og gass, med gass som transporteres til DPS-oljeutløpet og blandes. Væskene, uten fri gass, med lav hastighet, mindre enn 1,5 m/s, går inn i det horisontale 6 røret og danner tolagsstrøm, olje på toppen og vann under.

Den to-lags strømmen går inn i DPS-innerrøret, som utvider seg fra 6 til 18, noe som reduserer hastigheten ytterligere og oljen ledes gjennom store hull ut i toppen og vannet ledes til den nedre delen gjennom lignende perforering. Oljefasen forlater deretter toppen av DPS, møter gassen og transporteres videre i nedstrøms rørledningen, mens det rene vannet fjernes for videre behandling eller reinjiseres.

Inne i DPS-en overvåker og opprettholder en interfasekontroller riktig vannstand, ifølge Aker Solutions.

Ifølge selskapet vil havbunnsseparasjon ved bruk av DPS-systemet gi mindre mottrykk til reservoaret, og dermed gi høyere produksjon og utvinning.

- Vil gi flere alternativer

- Å legge til Dual Pipe Separator-løsningen til lavkarbonverktøykassen, vil gi oss enda flere alternativer for å øke utvinningsgraden på en feltutvikling for våre kunder, sier Morten R. Pedersen, Senior Vice President for Subsea Engineering i Aker Solutions.

DPS-systemet består av en modularisert enhet med skrårørseparatorer som forventes å gi en stabil strømnings- og separasjonsprosess, samt økt oljeutvinning.

Partene opplyser at det er en muliggjører for effektiv og lønnsom utbygging av havbunnsfelt og kan brukes på dypt vann opp til 3000 meter med et stengetrykk på 350 bar. Den kan distribueres for både greenfield- og brownfield-applikasjoner.

Kilde: Offshore-energy.biz

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.081