23948sdkhjf

Glede på Kongsberg etter rom-snuoperasjon

Regjeringen snur, og kutter likevel ikke i romforskningen.

Det gjør at flere i teknologiparken på Kongsberg kan juble.

Det har vært jobbet intenst med å få regjeringen til å snu etter at det i det opprinnelige budsjettet var foreslått å kutte støtten til romforskningen gjennom ESA med store midler. Men nå har regjeringen snudd.

Kongsberg Gruppen

Dette har mye å si for flere av de ansatte i Kongsberg Defence & Aerospace (KDA).

De tillitsvalgte ved KDA har forsøkt å få belyst hva kuttene ville bety for de ansatte og Norges bidrag i europeisk romforskning. Et kutt til romforskningen ville betydd at Norge ville stått utenfor ESAs og Europas romforskningsprogram.

Snudde

Regjeringen hadde i sitt forslag til statsbudsjettet foreslått å bevilge «bare» 45 millioner euro til deltakelse  ESA (det europeiske romprogrammet) fram til 2030. Dette ville i så fall vært et betydelig lavere beløp fra forrige periode da Norge forpliktet seg til å delta med 161 millioner euro i perioden 2020-1028.

Det er mange bedrifter som arbeider med romteknologi i Norge, og en av dem er KDA på Kongsberg.

En av de som har kjempet for økt bevilgning etter at regjeringen bare la 45 millioner euro på bordet, har vært Pål Gunnar Conradi. Han er en lokal tillitsvalgt på Kongsberg.

- Musikk i mine ører

- At regjeringen nå snur, er som musikk i mine ører. Alle vi tillitsvalgte som har jobbet med denne saken, setter stor pris på at Stortingsflertallet nå har snudd. Det betyr at vi kan fortsette å jobbe med romforsking uten å være bekymret for at vi faller utenfor ESA, sier Conradi til Laagendalsposten.

Kilde: Laagendalsposten

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078