23948sdkhjf

Savnet fra norsk fiskefartøy

En fisker fra et norsk fiskefartøy er savnet, og søket etter personen pågår for fullt ved Bjørnøya.- Krevende situasjon, uttaler rederiet som eier tråleren.

Flere medier melder tirsdag morgen om at det pågår søk etter en fisker som ble meldt savnet fra den norske tråleren "Langenes" tirsdag kveld.

Mannen ble savnet fra fartøyet, som befant seg nord for Bjørnøya.

Full alarm

Det ble slått full alarm da personen ble meldt savnet, og flere fiskefartøy i nærheten kom raskt til stedet. Også to helikoptre deltok i leteaksjonen, men disse returnerte senere på kvelden. Søket fra fartøyene fortsatt utover natten og morgentimene onsdag.

Avisa Nordland skriver at det til sammen er åtte fiskefartøy som deltar i aksjonen, i tillegg til kystvaktskipet KV «Barentshav». I tillegg bidrar også et russisk fiskefartøy i letingen.

Fysetråleren hadde et mannskap på 20 om bord da en av dem ble meldt savnet.

- Krevende situasjon

Savnet-meldingen tikket inn til hovedredningssentralen klokka 19.53 tirsdag kveld.

– Det er en svært krevende situasjon. Spesielt for mannskapet om bord, men også for rederiet og ikke minst de pårørende hjemme, sier reder Tore Roaldsnes i Bluewild, som eier «Langenes» til Sunnmørsposten.

Sett minutter før

Ifølge Hovedredningssentralen skal personen ha blitt sett bare minutter før han ble meldt savnet. Det skal ikke ha vært noen av de om bord på "Langenes" som skal ha sett hva som skjedde med vedkommende.

Det blåser vestlig liten kuling i området.

Kilde: Avisa Nordland

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.125