23948sdkhjf

NES skal levere batteripakke til offshorefartøy

Volstad Maritime har tildelt Norwegian Electric Systems AS (NES) en kontrakt for å levere batteripakke og kontrollsystem for batterilading til offshore konstruksjonsfartøyet «Grand Canyon III».

– Etterspørselen for ettermontering av batteristrøm om bord offshorefartøy fortsetter å øke siden mange rederier som Volstad Maritime har som mål å redusere CO2-fotavtrykket deres. Lavere driftsutgifter som følge av redusert drivstofforbruk er en tilleggsgevinst, sier Egil Bremnes, salgssjef hos NES.

 Opereres fra Bergen

Det norske selskapet NES, som spesialiserer seg på bærekraftig energidesign og smartkontroll, skal levere utstyret til «Grand Canyon III» i forbindelse med oppgradering av fartøyet tidlig i 2023. Selskapet skal lede prosjektet utfra hovedkontoret i Bergen. NES har ikke oppgitt verdien på kontrakten.

Før sommeren signerte NES en tilsvarende kontrakt for Volstad Maritimes «Volantis» subsea konstruksjonsfartøy. Mens batteripakken på «Volantis» skal installeres i et eget batterirom, skal batteripakken om bord «Grand Canyon III» installeres i en kontainer under dekk.

Kostnadseffektiv løsning

– Å installere batteripakken i en kontainer kan være en svært kostnadseffektiv løsning for fartøy ettersom man ikke trenger å bygge et eget batterirom, sier Trond Volstad, prosjektleder hos Volstad Maritime.  

– Å levere batterisystemet i en egen kontainer gjør også at vi kan gjennomføre utstrakt testing av utstyret før vi leverer det. Det betyr at verftsoppholdet kan kortes ned tilsvarende, og fartøyet kan komme enda raskere tilbake i drift, sier Egil Bremnes.

«Grand Canyon III» er et offshore konstruksjonsfartøy som er 127,5 meter langt og 25 meter bredt. Båten er utstyrt med en 250-tonns offshorekran. Etter oppgraderingen til batteridrift i tidlig 2023 skal fartøyet på en femårs charteravtale med Helix Energy Solutions.

Tidlig ute

Volstad Maritime, som har hovedkontor i Ålesund, var et av de første offshorerederiene som oppnådde IMO 50001-akkrediteringen for «Energy Management Standard». Installasjonen av batterier på «Grand Canyon III» tar dette arbeidet enda et skritt fremover.

Kilde: Norwegian Electric Systems

KLIKK for alle artikler i Kontrakter og oppdrag.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Bedriftenes egne nyheter
Se alle medlemsnyheter
Mest lest
Nyeste artikler
Se nyeste artikler
Anbefalte artikler
Utvalgte nyheter fra forsiden
138 hos Easee permitteres
Fortsatt nedgang i råstål-produksjonen
Hydro leverer aluminium med nær null karbonfotavtrykk
iTec utvider mot vest med oppkjøp
Rec Solar starter opp igjen
Norautron-sjefen: - Verst for de som blir berørt
Andre Nordiske Medier
PlastForum NO
Maskinregisteret
Tungt

Send til en kollega

0.125