23948sdkhjf

Raufoss Industripark: - Tror det blir permitteringer

Det er leder for 1600 industriarbeidere i Raufoss Industripark som sier dette.

Bjørn Sigurd Svingen er leder for 1600 av industriarbeiderne som er organiserte i Raufoss Jern- og Metallarbeiderforbund i Fellesforbundet.

Han tror det blir flere permitteringer i industriparken fra nyttår.

Treffer ikke godt nok

Bakgrunnen for dette, er at han ikke mener strømstøtteordningen ikke treffer godt nok for bedriftene på Raufoss.

- Dersom det ikke kommer et fornuftig fastprissystem opp å gå innen årsskiftet, så vil det ende med permitteringer, sier han til Toten I Dag, og legger til at strømprisen må ned mot 30-50 øre per kilowattime.

- Alt over det er for dyrt til at vi skal kunne drive fornuftig her, spesielt da siden det legges bedre til rette for konkurrentene utenfor Norge. Det er kritisk. Nå må næringsministeren slutte å si at det går så det suser i industrien, sier han videre.

PERMITTERINGER: Bjørn Sigurd Svingen er leder for 1600 av industriarbeiderne som er organiserte i Raufoss Jern- og Metallarbeiderforbund i Fellesforbundet. Han tror det blir flere permitteringer i industriparken fra nyttår.

Svingen får støtte fra administrerende direktør i industriparken på Raufoss.

Kom for sent

Strømstøtteordningen er for liten, den kom for sent og den bommer på målet, sier Øyvind Hansebråten til samme avis.

En av bedriftene i Raufoss Industripark som har merket de økte strømprisene de seneste månedene er Hexagon Ragasco. Bedriften har ifølge adm. dir. Skjalg Stavheim fått økt regningene med 17 millioner kroner. Bare i september betalte verdens ledende produsent av kompositt-LPG-flasker 3,5 millioner kroner i strømutgifter. Til sammenlikning betalte selskapet 3,7 millioner kroner for strøm i hele 2020.

Kilde: Toten I Dag

KLIKK for alle artikler i Energipriser i fokus.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.674