23948sdkhjf

Blir pensjonist: Håper noen vil ta over Norges eneste stålstøperi

Norges eneste stålstøperi har kunder som Celsa Ameringsstål og Alcoa Aluminium. Men nå kan det gå mot slutten dersom ikke noen ønsker å overta.

Euromet holder til i Mo i Rana, og har holdt det gående siden 1991.

Rana Blad skriver at Euromet er det eneste stålstøperiet i Norge. Nå nærmer driver Oddmund Øverdal seg pensjonsalderen, og det er på tide å trappe ned. Han håper samtidig at noen kan være interessert i å overta bedriften, som har store kunder som Celsa Armeringsstål, Alcoa Aluminium i Mosjøen og på Lista og Elkem Salten Verk i porteføljen.

Ønsker å trappe ned

– Jeg fyller jo 67 år senere i år, så jeg ønsker å trappe ned, sier Oddmund Øverdal til Rana Blad, og legger til at det hadde vært trivelig om noen vil overta.

Den daglige lederen leder en bedrift med tre ansatte, og selskapet har gått med overskudd de seneste årene.

Stålstøperiet produserer grønt stål, drevet av vannkraft. I tillegg smelter de om mye av egne produkter til produksjonen.

– Når ting blir utslitt, får vi tilbake de gamle når vi sender ut nye. Selv om noe blir utslitt, er det bare en reduksjon på kanskje ti prosent. Det å resirkulere egne produkter, er nærmest en selvfølge i Norge, sier Øverdal til lokalavisa.

STORE KUNDER: Euromet har store kunder som Celsa, Alcoa og Elkem. FOTO: EUROMET

Hadde 20 ansatte

Øverdal er metallurg, og på det meste var det oppimot 20 ansatte i bedriften, som var forløperen til dagens Euromet. Det var på 80-tallet, men i 1990 ble bedriften slått konkurs.

Øverdal bestemte seg imidlertid for å prøve en gang til, og slo til. Det skjedde etter at Elkem tok kontakt og spurte om han kunne være behjelpelig med å skaffe modeller av de produktene som Øverdals selskap hadde levert til Elkems aluminiumsverk. Etter litt fram og tilbake med hensyn til pris osv, startet Øverdal opp igjen selskapet på nytt, denne gang under navnet Euromet, og den gang som nå med tre ansatte.

Vil prioritere barn og barnebarn

Men mot slutten av året fyller den daglige lederen 67 år, og nå vil han prioritere barn og barnebarn.  Etter et langt yrkesaktivt liv, vil han nå prioritere annerledes.

Uanett, håper han at noen kan være interessert i å drive Euromet videre.

Kilde: Rana Blad

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.065