23948sdkhjf

- Havvind vil ikke kunne hjelpe i det kortsiktige bildet

Det sa adm. dir. Hildegunn T. Blindheim da Offshore Norge inviterte til seminar om havvind og miljø nylig.

1.november inviterte Offshore Norge myndighetene, sentrale forskningsmiljøer, miljøorganisasjoner og energibransjen selv til seminar om havvind og miljø i Oslo.

Administrerende direktør i Offshore Norge, Hildegunn T. Blindheim, ønsket over 120 deltakere i rommet og på nett velkommen. Dette er andre gang vi inviterte til seminar med dette tema. 

Grusom krig

― Det siste året har vist oss at tilgangen på sikker energi blir enda viktigere i årene framover. Krigen i Ukraina er grusom, og påvirker oss alle på ulike måter. Europa opplever nå en energikrise, sa Blindheim.

― Havvind vil ikke kunne hjelpe i det kortsiktige bildet, men vil være et avgjørende bidrag på sikt. Vi ser at flere land i Europa nå oppjusterer sine havvindambisjoner, og her må Norge må legge til rette for at vi kan bidra med kraft fra havvind til Europa, fortsatte hun. 

Ivareta natur og miljø

Videre understrekte hun at selv om havvind er viktig i et klimaperspektiv, må det skje på en måte som ivaretar hensyn til natur og miljø. Og dette gjelder i hele verdikjeden, slik at man oppnår reelle kutt i utslipp og minimerer miljøpåvirkning. 

― Vårt mål for dette seminaret er at dette skal være en møteplass for kunnskapsdeling, der vi har gode diskusjoner og erfaringsoverføring rundt miljøpåvirkning, kunnskapsbehov, regelverk og andre relevante tema, legger hun til. 

På seminaret gis også en status på forskning og utvikling innenfor området – der nye resultater foreligger. I år var det presentasjoner av forskningsresultater fra Havforskningsinstituttet, Leiden University og SINTEF.   

 

Kilde: Offshore Norge

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.109