23948sdkhjf

Skal endelig døpes

Havila Kystrutens skip «Havila Capella» og «Havila Castor» skal døpes på Sunnmøre i november.

Det skjer etter store forsinkelser for begge skipene, og at det ene skipet ble satt i «arrest» i forbindelse med sanksjonene som ble innført mot Russland etter landets invasjon av Ukraina.

Men nå skal begge skipene altså døpes.

Flere tusen nautiske mil

­Havila Kystruten, den nye aktøren på den klassiske kystruten mellom Bergen og Kirkenes, har satt i drift sine to første av totalt fire skip. «Havila Capella» og «Havila Castor» har allerede tilbakelagt flere tusen nautiske mil opp og ned den vakre norskekysten.

Skipene er bygget for fremtiden, og er de mest miljøvennlige skipene langs norskekysten. Med en batteripakke på 6,1 Megawattimer (MWh), verdens største batteripakke på et passasjerskip i dag, kan skipene seile inntil 4 timer på ren batterikraft. I kombinasjon med flytende naturgass (LNG), reduseres CO2-utslipp betydelig, med opp mot 40 % og NOX-utslipp med 90 % sammenlignet med tilsvarende skip som bruker tradisjonelt fossilt drivstoff.

130 år i 2023

– Neste år fyller hele Norges kystrute 130 år, og vi er stolte av å være en del av denne historien med de mest moderne og miljøvennlige skipene på ruten, sier administrerende direktør Bent Martini.

Havila Kystrutens første skip i drift var «Havila Capella», som tidligere i år mottok «Next Generation Ship Award» under Nor-Shipping-messen på Lillestrøm. Skipet skal døpes tirsdag 8. november utenfor Havilas hovedkontor på Mjølstadneset i Fosnavåg.

– Vi ser veldig frem til å få en offisiell dåp for våre to skip. Det vet vi det er mange som har ventet på, både langs kysten, og ikke minst våre egne ansatte, sier Martini.

Program

”Havila Castor” døpes i Ålesund mandag 14. november.

– Vi har lagt opp til program på forskjellige steder, med inviterte gjester, underholdning og selvfølgelig åpent skip for de som ønsker å komme ombord og bli bedre kjent med skipene våre, sier Martini.

 

Kilde: Havila Kystruten

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Bedriftenes egne nyheter
Se alle medlemsnyheter
Mest lest
Nyeste artikler
Se nyeste artikler
Anbefalte artikler
Utvalgte nyheter fra forsiden
Dette er trolig årsaken til at Tretten bru kollapset
Equinor beroliger oljeservicenæringen
Permitteringer i laksenæringen koster staten 15 millioner
Fjord1 starter testing av el-ferjer over Tysfjorden
NORCE bidrar til fortgang i elektrifisering av olje- og gassplattformer
Planer for økt gassuttak fra Oseberg godkjent
Andre Nordiske Medier
Building Supply NO
PlastForum NO
Maskinregisteret

Send til en kollega

0.125