23948sdkhjf

Han er ny styreleder i Brødrene Aa

Lars Gørvell-Dahll er valgt til ny styreleder i Brødrene Aa AS.

Avtroppende styreleder, Leif Riksheim, ble samtidig takket av, og han gir fra seg roret etter nærmere 30 år bak seg som styreleder i selskapet.

 I tillegg til ny styreleder, tar Stig Rune Aa over som styremedlem etter Ole Matias Aa.

Brødrene Aa Eiendom AS er Aa-familiens felles holdingselskap, og største eier i Brødrene Aa AS.

Formidabel innsats

– At Leif Riksheim ønsker å gå av er noe vi naturligvis har forståelse for, sier Ole Matias Aa, daglig leder i Brødrene Aa Eiendom.

– Leif Riksheim har gjort en formidabel innsats, og vært en viktig støttespiller for selskapet og oss som eiere gjennom tre 10-år. Det er vemodig å avslutte et kapittel, men vi er samtidig svært takknemlig for innsatsen han har lagt ned og verdiene han har vært med på å skape, legger han til..

Brødrene Aa har de siste par årene vært gjennom en utfordrende periode med naturskade, pandemi og generelt lavere etterspørsel etter nybygg. Men nå er ordreboka fylt og aktiviteten ved verftne vil bli høy de kommende årene.

– Jeg ønsker selskapet alt godt videre, sier Leif Riksheim.

Et kjent navn innen maritim næring

Påtroppende styreleder Lars Gørvell-Dahll er et kjent navn innen maritim næring. Gørvell-Dahll gikk nylig av som direktør for Maritim Bransjeforeining i NHO, en stilling han hadde i åtte år. Før dette kan han se tilbake på en lang karriere i sentrale lederroller i blant annet Kongsberg Gruppen og tidligere Kværner.

– Styreledervervet i Brødrene Aa er noe av det mest spennende og utfordrende man kan ha i norsk maritim industri, sier Gørvell-Dahll.

– Verftet kan skilte med flere nyvinninger og har vist en imponerende evne til å realisere ny teknologi og nye konsept. Ikke minst innen lav- og nullutslipp har verftet vist vei. Jeg ser fram til å bli med på denne reisen videre, sier han videre.

Brødrene Aa Eiendom AS er største eier i Brødrene Aa AS med 60 prosent av aksjene. CKS Invest Norway eier den andre posten på 40 prosent.

 

Kilde: Brødrene Aa

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Bedriftenes egne nyheter
Se alle medlemsnyheter
Mest lest
Nyeste artikler
Se nyeste artikler
Anbefalte artikler
Utvalgte nyheter fra forsiden
Dette er trolig årsaken til at Tretten bru kollapset
Equinor beroliger oljeservicenæringen
Permitteringer i laksenæringen koster staten 15 millioner
Fjord1 starter testing av el-ferjer over Tysfjorden
NORCE bidrar til fortgang i elektrifisering av olje- og gassplattformer
Planer for økt gassuttak fra Oseberg godkjent
Andre Nordiske Medier
Building Supply NO
PlastForum NO
Maskinregisteret

Send til en kollega

0.11