23948sdkhjf

Selskaper signerer karbonfangstavtale for stålindustrien

ArcelorMittal, Mitsubishi Heavy Industries Engineering (MHIENG) og det globale ressursselskapet BHP, sammen med Mitsubishi Development Pty Ltd, samarbeider om en flerårig utprøving av MHIENGs karbonfangstteknologi med ArcelorMittal.

Det skjer etter signering av en finansieringsavtale mellom partene.

Selskapene vil også gjennomføre en mulighets- og designstudie for å støtte fremdriften til fullskala distribusjon.

Vil samle ekspertisen

Avtalen, som innebærer en utprøving ved ArcelorMittals stålfabrikk i Gent, Belgia og et annet sted i Nord-Amerika, vil "samle ekspertisen til de ulike partnerne for å identifisere måter å forbedre karbonfangst og -utnyttelse og/eller lagringsteknologi (CCUS) i stålindustrien, som er vanskelig å avta», ifølge en pressemelding.

Det internasjonale energibyrået anslår at CCUS-teknologi må gjelde for mer enn 53 prosent av primærstålproduksjonen innen 2050, tilsvarende 700 Mt/år CO2, for netto nullutslippsscenarioet.

ArcelorMittal legger til rette for forsøket ved sitt 5Mt/år stålverk i Gent, Belgia, og et annet sted i Nord-Amerika, med MHIENG som leverer sin teknologi og støtter ingeniørstudiene. BHP og Mitsubishi Development, som nøkkelleverandører av høykvalitets stålfremstillingsråmaterialer til ArcelorMittals europeiske virksomhet, vil finansiere forsøket som forventes å vare i flere år.

Arcelor Mittals fabrikk i USA

Partene planlegger å installere den mobile testenheten i et av ArcelorMittals North American Direct Reduced Iron (DRI)-anlegg, for å teste MHIENGs teknologi i denne stålproduksjonsruten.

- Avkarboniseringen av stålindustrien er en stor utfordring som vi ikke kan løse alene: det er gjennom partnerskap og samarbeid at vi vil nå ArcelorMittals klimamål om å redusere CO2-utslipp med 35 prosent innen 2030 i Europa, og med 30 prosent innen 2030 på verdensbasis. Vi er derfor stolte over å jobbe med BHP, Mitsubishi Development og Mitsubishi Heavy Industries Engineering på dette banebrytende karbonfangst-pilotprosjektet i ArcelorMittal Gent, sier ArcelorMittal administrerende direktør i Belgia, Manfred Van Vlierberghe.

Ingen enkel vei

- Det er for øyeblikket ingen sikker eller enkelt vei til netto null utslipp for stålproduksjon. CCUS er en av de viktigste reduksjonsteknologiene med potensial til å støtte utviklingen av noen av disse banene, så i samarbeid med industriledere som ArcelorMittal, Mitsubishi Development og MHIENG håper vi å komme frem til skalerbare løsninger raskere for å bidra til å redusere karbonutslipp i stålproduksjon, sier BHPs kommersielle direktør, Vandita Pant.

- Stål er et kritisk produkt for verden å utvikle og dekarbonisere, og vi må jobbe hardt sammen for å muliggjøre stål med lavere klimagassutslipp, støtte reduksjonen av karbonintensiteten i masovnen og teste nye teknologier for stålproduksjon, legger han til.

KIlde: Steeltimes International

Kilde: Steeltimes International

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.062