23948sdkhjf

Mowi legger ned laksefabrikk - 16 ansatte berørt

Forslaget om å innføre grunnrenteskatt for havbruksnæringen skal være hovedårsaken til at Mowi legger ned fabrikken i Kvænangen.

Laksefabrikken i Kvænangen har vært stengt i et halvt års tid grunnet råstoffmangel og utbedringsbehov.

For at anlegget skal gjenåpnes kreves det store oppgraderingsarbeider, og det er dette Mowi nå går bort ifra, skriver NRK.

Med tungt hjerte

 – Det er med tungt hjerte vi har tatt avgjørelsen om å stanse driften ved Jøkelfjord. Dette har vært en viktig fabrikk for både Mowi og Kvænangen kommune i mange år. Vi ser dessverre at de nødvendige oppgraderingene av fabrikken blir for tunge å bære for driften på Jøkelfjord, og må dermed se på andre løsninger for slakting av fisken fra våre anlegg i området, sier regiondirektør for Mowi Nord, Ørjan Tveiten til statskanalen.

16 ansatte blir berørt av avgjørelsen, og disse vil få tilbud om andre stillinger i konsernet.

Grunnrenteskatten

Ifølge Tveiten spiller regjeringens forslag om grunnrenteskatt for havbruksnæringen i avgjørelsen om å ikke videreføre fabrikken i Kvænangen.

- Mowi må vurdere alle våre investeringsplaner i Norge på nytt, også bygging av nye og oppgradering av eksisterende fabrikker. Med den usikkerheten dette forslaget medfører, er det i dag dessverre ikke mulig for Mowi å iverksette denne type prosjekter, sier Tveiten.

Kilde: NRK

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078