23948sdkhjf

Krig i Ukraina – stor etterspørsel etter Nammo-ammunisjon

Nammo må ansette flere grunnet økende etterspørsel etter ammunisjon i Europa.

Nammo opplever økt etterspørsel etter kuler og krutt som følge av krigen i Ukraina.

Også i regjeringens forslag til statsbudsjett ble varslet økt satsing på beredskapen, og også dette får positive ringvirkninger for Raufoss-bedriften.

Må trolig ansette flere

Det er Oppland Arbeiderblad (OA) som skriver at Nammo er glad for at regjeringen satser på innkjøp av ammunisjon.

Satsingen på forsvaret i Norge skjer i kjølvannet av Russlands krigføring i Ukraina, og en økende bekymring for sikkerhetssituasjonen i Europa. Det er nemlig ikke bare Norge som satser på kuler og krutt i disse tider.

Det betyr at Nammo kan komme til å måtte ansette flere folk.

– Nammo har allerede økt bemanningen på Raufoss betydelig. Det siste året er det ansatt rundt 100 personer. Vi forventer flere ansettelser i tiden som kommer, adm. dir. Vegard Sande ved Nammo til OA.

Donerer til Ukraina

Nammo ba i september om 650 millioner fra staten. Det hadde seg nemlig slik at selskapet ikke klarte å levere nok ammunisjon ved deres norske og utenlandske anlegg.

Det skyldes først og fremst at europeiske land donerer ammunisjon og våpensystemer til Ukraina samtidig som egne lagre skal fylles.

– Blant produktene i Nammos portefølje er spesielt artilleriammunisjon og skulderfyrte våpen som M72 etterspurt. Etterspørselen etter M72 er betydelig høyere enn i et vanlig år, opplyser Vegard Sande.

Kilde: Oppland Arbeiderblad

KLIKK for alle artikler i Ukraina.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078