23948sdkhjf

SE VIDEO: Perogrino fase 2 produserer

10. oktober klokken 20.00 lokal tid startet produksjonen fra den nye plattformen Peregrino C i Brasil.

Fase 2-prosjektet forlenger levetiden for Peregrino-feltet til 2040, bidrar med 250-300 millioner fat olje og halverer samtidig anslåtte utslipp per fat over feltets gjenværende levetid.

– Jeg er svært fornøyd med at vi har startet produksjonen fra Peregrino C-plattformen. Covid-19 har gjort Peregrino fase 2 til et svært utfordrende prosjekt og jeg vil takke alle involverte for å ha levert prosjektet med svært gode HMS-resultater, sier Geir Tungesvik, konserndirektør for Prosjekter, boring og anskaffelser i Equinor.

SE VIDEO: 

VIDEO: EQUINOR

Peregrino fase 2 består av en ny plattform med boreanlegg og boligkvarter, knyttet opp til det eksisterende produksjonsskipet på Peregrino-feltet, samt en ny rørledning som importerer gass for kraftproduksjon.

350 arbeidsplasser

I drift gir den nye plattformen 350 arbeidsplasser i havet og på land i Brasil.

Prosjektet var i rute for planlagt oppstart i slutten av 2020 da det ble rammet hardt av covid-19. Pandemien førte til nedbemanning flere ganger i den kritiske og arbeidsintensive sammenkoblingsfasen.

Likevel leveres prosjektet innenfor det opprinnelige kostnadsestimatet på 3 milliarder amerikanske dollar.

I tråd med Equinor sin lavkarbon-strategi er det gjort tiltak for å redusere CO2-utslipp fra Peregrino-feltet. Ved å bytte ut diesel med gass for kraftproduksjon unngås CO2-utslipp på 100 000 tonn per år. Dette vil også redusere kostnader og forenkle logistikk i driftsfasen.

Al Cook - portrett

MILEPÆL: – Oppstart av Peregrino Fase 2 er en viktig milepæl i Equinors vekststrategi i Brasil., sier Al Cook, konserndirektør for Leting og produksjon internasjonalt i Equinor. FOTO: EQUINOR

– Oppstart av Peregrino Fase 2 er en viktig milepæl i Equinors vekststrategi i Brasil. Dette prosjektet viser hvordan vi kan få verdifulle nye ressurser i produksjon, samtidig som vi investerer i teknologi for å kutte CO2-utslipp. Jeg er stolt over at Peregrino Fase 2 vil øke feltproduksjonen til 110.000 fat per dag, og halvere vår utslippsintensitet, sier Al Cook, konserndirektør for Leting og produksjon internasjonalt i Equinor.

Den nye plattformen er også utstyrt med det nyeste av digitale verktøy, som digital tvilling, en 3D-modell av hele plattformen som operatørene kan ha med seg på Ipad i feltet. Dette gjør operasjonene mer effektive og styrker samarbeid både i havet og mellom plattformen og landkontoret i Rio de Janeiro.

Nye digitale løsninger vil også bidra til å optimalisere produksjonen. noe som reduserer energibruk og dermed også CO2-utslipp.

Kilde: Equinor

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Bedriftenes egne nyheter
Se alle medlemsnyheter
Mest lest
Nyeste artikler
Se nyeste artikler
Anbefalte artikler
Utvalgte nyheter fra forsiden
Det siste stålet fra ukrainske Azovtal blir armbånd
- Panikken på stålmarkedet har lagt seg
Ny Storbritannia-kontrakt for Kongsberg Gruppen
Offshore Norge: Viktig å begrense fallet i produksjonen
Nordmenn flest positive til grunnrenteskatt
Plattform stengt ned ved en feiltakelse
Andre Nordiske Medier
Building Supply NO
PlastForum NO
Maskinregisteret

Send til en kollega

0.125